Közlekedésbiztonságra is jut a Részvételi Költségvetés forrásaiból

by gaalt994

Fontos fejlesztés a Huncutka óvoda melletti útfelületen.

Sokáig nem volt biztonságos a Huncutka Tagóvoda sarkán lévő, a reggeli és délutáni csúcsforgalomban igen forgalmas kereszteződésben a gyalogosok átkelése. Ezt a kereszteződést sok gyalogos használja, ez az összeköttetés a Kistétényi utca felé eső városrész és Rózsakert között. Ezt az útvonalat használják, pont a csúcsforgalom idején, a Kistétényi utca felől reggelente óvodába, iskolába igyekvő gyerekek – ismertette a helyszínt honlapján a budafok-tétényi önkormányzat.

Sajnos a Park utcáról a Rákóczi útra kanyarodó autók, részben a terepviszonyok miatt, kénytelenek lennének a lejtőn megállni, sokszor lendületből továbbhajtanak, veszélyeztetve ezzel a gyalogosokat. Ugyan a „Gyermekek” tábla kint van mind a két irányban, de ez már a gyalogosforgalom által használt útszakasz után van kitéve.

A veszély azonban most elhárulni látszik, a megoldást az önkormányzat által újra útjára indított Részvételi Költségvetés hozta el. Egy illető ugyanis éppen erre a problémára nyújtott be javaslatot, azt szorgalmazta, hogy létesítsenek egy biztonságos gyalogátkelőt a Park utca és a Rákóczi út kereszteződésében.

Jól jelzi a korábbi veszély súlyát és a megoldásra való igény mértékét, hogy az ötlet be is gyűjtötte az elegendő szavazatot. Összesen 94 voksot gyűjtött, a projekt kalkulált költsége pedig 16 millió forint.

Olvasta már?