Krieger: Hiteltelen a Momentum kérése

by gaalt994

Mint lapunkban olvashatták, Tóth Endre (Momentum Mozgalom) közös videóüzenetben kampányolna az oltás mellett Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselővel. A politikust kerestük, de mint közölték, a kerületi Fidesz-frakció vezetője, Krieger Krisztina foglalkozik a kérdéssel. Vele beszélgettünk.

Megkapta vagy olvasta a felkérést a képviselő úr?

Németh Zsoltot írásban is megkereste Tóth Endre önkormányzati képviselő. Tóth úr Budafok-Tétény önkormányzatánál egy helyi képviselő, így nem igazán értettük, mire gondol, s azt sem, miért nem mondjuk Molnár Gyula szocialista országgyűlési képviselővel szeretne közös kampányvideót. Vagy miért nem gondolt a DK-ra, a Jobbikra is, hogy összpárti legyen a dolog. De természetesen minden kezdeményezést megvizsgálunk, helyi szinten nekem jutott ez a feladat.

S mire jutott, készül majd közös videó?

Minden pozitív kezdeményezésnek örülünk. Ez itt is így lenne, ha nem egy olyan párt politikusa indítványozta volna, amelyik oltások ellen kampányolt, amelyik párt nem írta alá Karsay Ferenc polgármester közös, pártfüggetlen, oltás mellett kiálló nyilatkozatát, amelyik párt nem írta alá a közös kerületi politizálás egyik alapdokumentumának, a frakciók együttműködésének preambulumát. Így elég hiteltelen minden hasonló kérésük, lássuk be. Úgy tűnik, a Momentum megint nem ismeri a folyamatokat, nem értenek hozzá, csak pánikszerűen csapkodnak, mert politikailag vesztésre állnak a Covid-kérdésben, aminek nem is lenne szabad politikai kérdésnek lennie.

De ha ezeket az aláírásokat pótolják, akkor lesz közös videó?

Azt gondolom, hogy mi szerettünk volna eddig is együttműködni. Ha ők is szeretnének velünk, akkor annak az alapja, hogy előbb írják alá ezeket a kerületnek fontos dokumentumokat, az itt élők érdekében. A kerületért való közös munka, a frakciók közötti együttműködés preambulumát a Budafoki Baloldal, a DK, a Jobbik, mindenki aláírta, a Momentum éretlensége, tapasztalatlansága miatt azonban nem hajlandó semmilyen észszerű kompromisszumra. Ha megváltoznak, felnőnek, utána mindenki máshogy viszonyul majd a témához.

A regisztráció kérdéséről mi a véleménye?

Regisztráció nélkül óriási káosz lenne, a jelenlegi szervezett oltási rend felborítását értelmetlennek tartom.

Ön beoltatta már magát, és erre ösztönzi a környezetét?

Igen, és én kínai vakcinát kaptam. Mindenkit rábeszélek a környezetemben, hogy oltassa be magát, ezt javaslom a huszonketto.hu olvasóinak is. Az egészség, az emberi élet védelme a legfontosabb.

Olvasta már?