Potenciális riválisával együtt kampányolna Tóth Endre

by gaalt994

A Momentum Mozgalom budafok-tétényi szervezetének elnöke indulhat a 2022-es országgyűlési választásokon a 18. választókerületben, amennyiben megnyeri a helyi ellenzéki előválasztást. A védőoltáskampányban szeretne együttműködni esetleges későbbi fideszes ellenfelével, ezért Tóth videóüzenetet intézett Németh Zsolthoz (Fidesz-KDNP).

A Momentum XXII. kerületi szervezetének elnöke közös videóra kérte fel a kerületben élő országgyűlési képviselőt. „Amennyiben az előválasztáson elnyerem az ellenzéki szavazók bizalmát, 2022 áprilisában Németh Zsolt az ellenfelem lesz a budapesti 18. számú választókörzetben. Ebben a küzdelemben mindent el fogok követni, hogy legyőzzem őt. De az emberi életek védelmében úgy hiszem, közös platformon vagyunk” – írja a közösségi médiában.

A felkérés kapcsán mondta el gondolatait lapunknak a Momentum Mozgalom önkormányzati képviselője:

“Nagyon fontosnak tartom, hogy minél hamarabb leküzdjük ezt a szörnyű járványt, ehhez pedig növelni kell a védőoltással immunitást szerzők számát. Fontos eszköz lehet, ha a védőoltások kérdését kivonjuk a pártpolitikai viták kereszttüzéből és a politikai vezetők egységesen tesznek hitet az oltakozás fontossága mellett.

Ezért kértem fel Németh Zsoltot egy közös videó elkészítésére, aki lehet, hogy az ellenfelem lesz jövő áprilisban, de a helyben élők egészségének és életének védelmében úgy hiszem, hogy egyetértünk. A közösségi médiában megjelent posztom mellett emailben is megkerestem őt, de sajnálatomra eddig semmilyen úton nem válaszolt.”

A közös videón túl mit javasol, ami ösztönözheti a kerületben – vagy akár általánosan – a regisztrációt?

T. E.: “A legfontosabb támogatás véleményem szerint az lenne, ha segítséget tudnánk nyújtani az online regisztráció megvalósításában azoknak, akiknek nincsen számítógépük, vagy internetkapcsolatuk, illetve nem mozognak otthonosan az online térben. Bár sokak számára természetes ezek megléte, vannak a kerületünkben olyanok, akik segítség nélkül nem boldogulnak. Szintén fontos lenne, hogy hiteles és szakszerű információt kapjanak az emberek az oltások hatásosságáról, a lehetséges mellékhatásokról és a koronavírus sokkalta nagyobb veszélyéről. Hiszen az interneten nagyon sok téves információ, összeesküvés-elmélet kering és a médiából is gyakran kapnak az emberek ellentmondásos híreket. A hiteles tájékoztatás olyan érték, ami biztonságot tud nyújtani ezekben a vészterhes időkben.

Buzdítanám a Huszonkettőt is, hogy közöljön hiteles beszámolókat koronavíruson átesett helyi lakosokkal, készítsen interjúkat járványügyi szakértőkkel, háziorvosokkal és cáfolja meg az interneten keringő képtelen álhíreket”.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett az önéhez hasonló felkérést. Közös ötlet volt, hogy ki-ki a saját jövendőbeli politikai ellenfelét szólítsa meg, vagy egymástól független volt Fekete-Győr és az Ön fellépése?


T. E.:”Ez olyan ötlet volt a Momentum Mozgalmon belül, amelyhez több politikusunk is csatlakozott. Pártunk fontosnak tartja, hogy az ország érdekében, közös ügyek mentén félre tudjuk tenni a pártpolitikai ellentéteket. Nagyon szomorúnak tartom, hogy Orbán Viktor és minden megszólított fideszes politikus nemet mondott eddig a felhívásunkra. “

Olvasta már?