Lányok voltak a labdaszedők a Budafok meccsén

by lantai.oliver

Különleges eseménynek lehettek a szemtanúi vasárnap a Promontor utcába kilátogató nézők a Budafok bajnoki meccsén.

A Gyirmót elleni meccsünkön nem fiúk, hanem a Budafoki MTE-vel együttműködő Airnergy FC U16-os lánycsapatának tíz utánpótláskorú játékosa adta vissza mérkőzés alatt a játéktéren kívülre került labdákat – tudta meg a Huszonketto.hu Szabó Katalin edzőtől.

Vezető képünkön (balról jobbra) a hátsó sorban: Korponai Kira, Banu Enikő, Egyedi Viktória, Tóth Lanna, Kasza-Kovács Flóra. Az első sorban: Korponai Sztella, Mihályi Emma, Csonka Enikő, Korponai Zoé, Nagy Gréta. 

Korponai Sztella így fogalmazott a Budafok honlapján: „Régóta szerettünk volna Kirával labdaszedők lenni, ez egyfajta megtiszteltetés is. Jól éreztük magunkat, nagyon jó volt ilyen közelségből látni egy meccset, és egy kicsit részesének lenni.” 

Az Airnergy FC női szakosztályának szakmai vezetője, Könczey Zsolt szerint a lányok még soha életükben nem voltak labdaszedők, nagyon örültek a lehetőségnek. Nagy részük budafoki kötődésű, közülük Sztella és Kira gyerekkori álma volt, hogy egyszer labdaszedők legyenek a klub egyik felnőtt meccsén a Promontor utcában.

“Örülök, hogy csaknem ötvenen megtekinthettük a mérkőzést, köszönjük a lehetőséget, a jövőben is igyekszünk jönni, amikor csak lehetséges, és drukkolni a Budafok sikeréért.”

Főkép: budafok1912.hu

Olvasta már?