Nem ezt vártuk a mai meccstől – Budafoki MTE – Gyirmót FC Győr 1-3

by bcsenge

Az esős időben kezdődött mérkőzés elején a hazai ultrák vezérszurkolója, László Bálint kettő nullás hazai győzelmet várt. Épülünk, mondta, egyre jobb lesz a csapat, az új játékosokat be kell építeni, visszajött végre Soltész Pisti is. Sajnos a mérkőzés máshogy alakult, de az Ultras Promontor végig kitartott és biztatta a csapatot. 

A szurkolók az 58. percben egy új zászlót vettek elő, ez a többségnek meglepetés volt. Nagyon sokan az 58-as busszal járnak a meccsekre és a zászlóra ezt festették fel. Természetesen járt hozzá rigmus is, amit elő is adtak. Minden meccsen az 58. percben tervezik elővenni a zászlót.

A mérkőzés végén László Bálint annyit mondott – katasztrófa.

Változtatni kell, le kell ülni beszélgetni az edzővel és a játékosokkal. Mint elmondta, erre volt már példa. Ők úgy látják, hogy nem a mentális dolgokkal van probléma, hanem a befejezésekkel. Elmondta, hogy soha nem bántják a csapatot, csak szeretnék közösen megtalálni a kiutat a mostani nehéz helyzetből. 

A szurkolók közt voltak négyen, akik Csepelről jöttek el megnézni a meccset. Egy barátjuk hívta el őket, nagyon jól érezték magukat az ultrák közt. Elmondták, hogy náluk is jó hangulat van, bár ott a meccsek unalmasabbak, de remélik, hogy ez változni fog.

A játék utáni sajtótájékoztatón először a Gyirmót edzője, Tamási Zsolt kapott szót. Elmondta, hogy próbáltak alaposan felkészülni a Budafokból, és ez alapján a csapata többé kevésbé meg tudta valósítani az elképzeléseit. Mind fizikailag, mind fegyelmezettségben, akaratban jó teljesítményt nyújtottak.

Erős Gábor, a hazaiak edzője először a sérült játékosról beszélt. Elmondta, hogy bíznak benne, hogy Oláh Bálint sérülése nem lesz annyira súlyos, mint aminek most látszik.

Bíznak benne, hogy csak egy nagyon komoly zúzódás lesz és nem tört el a lába, kórházba vitték, ott vizsgálják és kezelik. Megemlítette, hogy a játékvezetők nagyon sok pontot elvettek már tőlük, például a mai sérülés miatt, még ha nem is volt szándékos, kiállítás járna.

A Budafok edzője elmondta, hogy számára már unalmas a szimpatikus vesztes pozíció, és nagyon keresi a választ, hogy miért nem tudnak eredményesebbek lenni.

Most is nagyon jól kezdték a mérkőzést, a 11. percben megszerezték a vezetést, de aztán megint az egyéni hibák sora következett, amiket az ellenfelek rendre kihasználnak. Természetesen addig, amíg ajándékozni fognak pontokat, a csapat nagyon nehéz helyzetbe fog folyamatosan kerülni. Sokáig nem tudják a sebeiket nyalogatni, mivel szerdán egy elmaradt mérkőzést játszanak le a Vasas ellen, mely csapat mindent megtesz, hogy visszakerüljön az NBI-be. Nagyon bízik benne , hogy a csapat észhez tér, és össze tudják szedni magukat a két nap alatt, mert nagyon fontos mérkőzésük lesz szerdán. 

Kérdésünkre, hogy a szurkolókkal milyen a viszonyuk, Erős Gábor elmondta, hogy a mérkőzések után van velük egy minimális kommunikáció. Az edző szintén méltatta a törzsszurkolók lelkesedését, akik a vesztes meccsen is egész végig rigmusokkal szurkoltak, biztatták a csapatot. 

Nézzék meg a Huszonketto.hu meccsről készült fotógalériáját.

Olvasta már?