Így szurkolhatunk a Budafoknak Szegeden

by lantai.oliver

A kerületi focicsapat az NB II 14. fordulójában vasárnap délután 5 órától játszik Szegeden. Azoknak, akik szeretnének szervezetten a helyszínen szurkolni, ajánljuk az egyik legismertebb budafok-tétényi szurkolói csoport, a Ultras Promontor tanácsait, információit.

Az Ultrák vezérszurkolója, László Bálint – Fotó: huszonketto.hu

Utazás

“November 5-én, 17 órakor Szegeden lép újra pályára szeretett csapatunk. Ezúttal nem indul különbusz, autókkal érkezünk. Ha valaki kocsival megy és van nála szabad hely, kérjük, kommentben jelezze. Ha valaki szeretne jönni, de nincs mivel, írjon kommentben, megpróbáljuk összeszervezni, hogy minél többen eljussunk a mérkőzésre.

A budafoki szurkolók – Fotó: huszonketto.hu

A szervezett szurkolásról

A következő témával sokan tisztában vannak, de akik csak most, vagy a közeljövőben szeretnének csatlakozni hozzánk, azoknak szeretnénk elmagyarázni pár dolgot, hogy mi, miért és mikor történik a lelátón. Később a szurkolói dalaink szövegét is szeretnénk itt megosztani az újakkal, hogy könnyebben tudjanak beszállni az éneklésbe.

A szervezett szurkolás azért jött létre, hogy a szétszórt bekiabálások helyett nagyobb hangerővel, egyszerre énekeljék a szurkolók az idővel megszokottá vált dalokat, rigmusokat.

A szervezett szurkolást mindig a vezérszurkoló vagy kápó (capo) indítja el és fejezteti be. A vezérszurkoló a pályának háttal áll, a többi szurkolóval szemben áll és megafonnal irányítja a többieket, akik minden esetben őt követik. A kápónak nincs könnyű dolga, hiszen vállalja, hogy a meccs nagy részéből semmit nem lát, és emellett olyan kiállással kell rendelkezzen, hogy a többiek hallgassanak rá.

A szervezett szurkolás egyfajta szertartás mind a hazai, mind az idegenbeli mérkőzéseken, célja az egységes és hangos szurkolás, lehetőleg minél nagyobb hangerővel, mindenkinek ki kell nyitni rendesen a száját és teli torokból kell kiabálni. Ha kiordítod magad a kilencven perc alatt, lehet, hogy elmegy a hangod a végén, de megszabadulsz az egész héten felhalmozódott feszültségtől.

Budafokon a szervezett szurkolásba nem fér bele a saját csapatunk szidása, de a másik csapat játékosainak, vezetőinek ócsárolása sem, ebben a mi csoportunk nem vesz részt. A játékvezető vitatott ténykedését viszont lehet kritikával illetni.

Röviden most ennyi, mindenki, akit kedvet érez egy remek társasághoz csatlakozni és velünk szurkolni a Budafoki MTE meccsein, azt szeretettel várjuk az Ultras Promontor zászló mögött!”

Hajrá Budafok!

Olvasta már?