Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

by bcsenge

Hétfőtől 2,5 millió idős honfitársunk kap dupla nyugdíjat. Azokhoz, akik átutalással kapják a nyugdíjat, február 12-én érkezik meg a február havi és a 13. havi nyugdíj is.

Februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is, a dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban,

február 12-én kezdi meg a posta a kézbesítést.

A Magyar Posta Zrt. az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy “a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások megközelítőleg 40 százaléka még ma is készpénzben, postai kézbesítéssel történik, közel 850 ezer érintett részére”.
    

A két ellátás összege egyazon utalványon érkezik, amelyen a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek. A postai kézbesítés ütemezetten, a szokásos sorrendben valósul meg és a hónap végéig tart – tették hozzá.
    

A tájékoztatás szerint “az ügyfelek felkeresése – a kifizetés korábbi kezdése miatt – korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik”.

Azok, akik átutalással kapják a nyugdíjat, február 12-én kapják meg a február havi és a 13. havi nyugdíjat is – írta a Magyar Posta Zrt.

A nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt – tudtuk meg Varga Mihály pénzügyminisztertől.

MTI

Olvasta már?