Leghamarabb októberben zárhatják le újra a Kossuth Lajos utcát

by gaalt994

A felújítás folytatásának kezdési dátuma még nem biztos, október előtt azonban nem kerül rá sor. A hosszas munkálatoknak károsultjai is vannak, nekik az önkormányzat nyújt segítséget.

„Azt kértük, hogy fejeződjön be augusztus 31-ig, álláspontunk szerint erre megvolt a lehetőség” – mondta Karsay Ferenc polgármester online fogadóóráján, miután ismételten a Kossuth Lajos utca felújításáról kérdezte őt egy budafok-tétényi lakos.

A polgármester előre elnézést kért a fővárosi illetékesek nevében, miután bár jelenleg használható a Kossuth Lajos utca útfelülete, októberben vagy novemberben folytatják a munkát. A felújítás a nyáron kezdődött, ám mivel nem sikerült iskolakezdésre végezni, a fővárosi kivitelezők teljesítették az önkormányzat arra vonatkozó kérését, hogy az ősz elején semmiképp ne legyen lezárás.

A munkálatokat azonban később folytatni kell, Karsay azt mondta, hogy a főváros azt ígérte: október 1. és november 15. között kezdődnek majd újra, a lezárás a munkakezdéstől számítva hat hétig lesz érvényben. A konkrét kezdési dátum egyelőre nem biztos, de a polgármester elmondása szerint a kivitelező cégek engedélyt október 1-re kértek.

A polgármester kitért az utcában működő kereskedőkre, akik a lezárás miatt hónapok óta jelentős bevételkiesést realizálnak. Kárpótlásukra az önkormányzat promótálja őket saját médiumaiban, valamint Karsay hamarosan találkozik az érintett vállalkozókkal, hogy további kompenzációs lehetőségekről egyeztessenek.

Olvasta már?