Már használható a körforgalom, de nem a megszokott rend szerint

by nora.farmosi

Vigyázzanak a forgalmirend-változással, ne megszokásból közlekedjenek!

A 6-os út befejezése után a Tóth József utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Kossuth Lajos utca kereszteződésében épült körforgalom is használható, annak ellenére, hogy még messze nincs kész a kivitelezés, és jó eséllyel még jövőre is dolgozni fog rajta a kivitelező Strabag.

A polgármester szerint az időjárás okozhat még meglepetéseket, a felfestések, táblák, szegélyépítések még hátra vannak, de remélhetőleg nem lesz nagy csúszás. Arra kérte a közlekedőket, hogy figyeljenek a forgalmi rendre, ne megszokásból közlekedjenek.

Mutatjuk, mire figyeljenek!

Közúti közlekedési változások:

  • Sörház utca ismét kétirányú a Pannónia utca és a Garamvári Szőlőbirtok közötti szakaszon, a Nagytétényi út felé vezető (páratlan) oldalán ismét lehet parkolni;
  • Tóth József utca ismét teljes hosszában kétirányú;
  • Nagytétényi úton déli irányból haladva – a körforgalom használatával – újra elérhető a Tóth József utca;
  • Kereszt, a Kálváriahegy és a Zoltán utcában megszűntek az ideiglenes várakozási korlátozások, a korábban megszokottak szerint lehet parkolni;
  • a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában életbe lépett a körforgalmi szabályozás, jelzőőr segíti a forgalmat az aszfaltozási és befejező munkák idején;
  • a Mária Terézia utcában a körforgalomtól a Donszky Árpád utcáig buszsávot alakítottak ki, ahová behajthatnak a jobbra kanyarodók.

A közösségi közlekedésben az alábbi változások léptek életbe:

  • a Városház tér felé közlekedő 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbusz újra az eredeti útvonalon, a Tóth József utcán közlekedik, érintve a Komló utcai megállót is.
  • A Városház tér irányú Tóth József utcai buszmegállót az eredeti helyétől 20 méterrel beljebb, a Mária Terézia utcába helyezték át.

Gyalogos és kerékpáros közlekedés:

  • A gyalog közlekedők az épülő csomóponti környezetben keresztezik a munkaterületet, és gyalogosfolyosón haladva tudnak átkelni.
  • A Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárúton szegélyépítés miatt útszűkületre kell számítani, ezért a kerékpárral közlekedők ezen a szakaszon fokozottan figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

Észrevételeiket, panaszaikat elküldhetik a BKK, a Strabag, illetve a Budapest Közút elérhetőségeire, illetve megírhatják az onkormanyzat@bp22.hu e-mai-címre is.

Olvasta már?