Mutatjuk, mikorra készülhet el a körforgalom!

by nora.farmosi

A kerületiek legnagyobb örömére új dátumot közölt a kivitelező.

Úgy tűnik, már nem kell sokat várni a Tóth József utcai körforgalom befejezésére, ami egész évben érintette a kerületi autós, kerékpáros, gyalogos közlekedést és tömegközlekedést is. A fejleményekről a polgármester számolt be az online fogadóóráján. Karsay Ferenc elmondta, hogy hamarosan helyreáll a kétirányú forgalom, megszűnik a buszok terelése, és funkcionálisan már használható lesz a körforgalom.

“A legutóbbi értekezleten a kivitelező, a Strabag azt állította, hogy november 25-én használható lesz a körforgalom a végleges funkcióját tekintve. Ez nem jelenti azt, hogy át is adják, hiszen számos, apróbb munka még hátravan. Addigra kétirányúvá válik a Tóth József utca, a buszok terelése megszűnik, az autósoknak nem kell majd kerülniük a Sörház utca felé. Viszont nem lesz még meg a felfestés jelentős része, a táblák és a zöldfelületek kialakítása is hátravan” – mondta a polgármester.

A végleges átadást 2023 végére ígérik, így az is lehet, hogy a karácsonyt már egy elkészült körforgalommal ünnepelhetik a kerületiek. Kérdés, hogy a zöldfelületek kialakítása decemberben lehetséges-e, vagy ez okozhat még további csúszásokat.

Olvasta már?