Még a tél előtt rendezné az esőárkok helyzetét az önkormányzat

by gaalt994

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete november 17-én, csütörtökön tartott közmeghallgatást az Ipartestület épületében. Az eseményen bármely budafok-tétényi polgár felszólalhatott, kérdezhetett, mindezt pedig élőben közvetítették Karsay Ferenc polgármester Facebook-oldalán.

Az eseményen kérdést tett fel a Vörösmarty utca egyik lakója is, aki arra volt kíváncsi, hogy mikor pucolják ki a Nagytétényi úton található csapadékvíz-elvezető árkot. A polgármester jelezte, hogy hamarosan megoldják a kérdést: a Vörösmarty utca csapadékelvezető árkát ugyanis összekötik majd a Nagytétényi útival.

“A nagyobbik gondot azonban a gyűjtőárok kezelése jelenti, amely a József Attila utcától a Rózsakert utcáig tart a Nagytétényi út mellett. A Nagytétényi utat üzemeltető Fővárosi Önkormányzatnál sem egyértelmű, hogy melyik cégük a felelős: a Budapest Közút és a Fővárosi Csatornázási Művek szívesen tolják ezt egymásra. Amikor pedig megvan, ki az illetékes, akkor jön a mindent vivő érv, hogy nincs rá pénz, ami szerintem nem elfogadható” – beszélt Karsay a kerület nagy részét érintő helyzetről.

A polgármester ennek kapcsán jelezte: az önkormányzat még a tél előtt meg fogja csináltatni a munkát, a számlát pedig megpróbálja majd behajtani a fővárosi illetékeseken.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?