Az uszoda sorsáról kérdezték a polgármestert a közmeghallgatáson

by gaalt994

A létesítmény kormányzati támogatásban részesül.

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete november 17-én, csütörtökön tartott közmeghallgatást az Ipartestület épületében. Az eseményen bármely budafok-tétényi polgár felszólalhatott, kérdezhetett, mindezt pedig élőben közvetítették Karsay Ferenc polgármester Facebook-oldalán.

Az eseményen az egyik kérdező a Hajós Alfréd Tanuszoda sorsa iránt érdeklődött attól tartva, hogy a létesítmény esetleg bezár. Karsay Ferenc polgármester viszont közölte, hogy a Sportért Felelős Államtitkárság kiegészítő támogatásban részesíti a kerületi Hajós Alfréd Tanuszodát, ami a megemelkedett rezsi kompenzálására szolgál. December 31-ig van szerződés ez ügyben, cserébe minden korábbi szolgáltatást biztosít az önkormányzat a gyerekeknek. Az erről szóló bejelentésről korábban itt írtunk bővebben.

“Reméljük, hogy jövőre is meghosszabbítható a támogatás, amit indokol az uszodánk kiemelkedően magas kihasználtsága, hiszen itt tanulnak úszni az első és a második osztályos gyerekek, illetve a harmadik és negyedik osztályos diákok úszásoktatását is biztosítja az uszoda” – fogalmazott Karsay. 

Olvasta már?