Megtört a vereségsorozat, döntetlent játszott a Budafok a Vasas ellen

by nora.farmosi

A délutáni meccsre körülbelül hatszázan jöttek el, köztük közel 150 Vasas szurkoló.

A harcos mérkőzés döntetlennel zárult, amivel ha nem is voltak túl elégedettek a hazai szurkolók, de hosszú hetek óta először legalább pontot szerzett a csapat.

Megkérdeztük a vezérszurkolót, László Bálintot, hogy ők is szokták-e szidni az ellenfelet az idegenbeli meccseken – ahogy most a Vasas szurkolók tették. Elmondta, hogy ők soha senkit nem szidnak – őket lehet szidni, de őket ez nem érdekli, ők nem fognak senkivel konfliktusba kerülni.

“Mi a saját csapatunkat buzdítjuk, nekünk az a fontos, hogy a mi csapatunk nyerjen” – mondta László Bálint.

A nézők között izraeli fiatalok is voltak. Ők a Haifa Maccabi- Gent UEFA Konferencia Liga meccs miatt jöttek Magyarországra. Mint megtudtuk, a mostani helyzetben izraeli csapatok gyakran játszanak nálunk meccseket.


Mint elmondták, interneten találták meg a Budafok meccsét és nem csalódtak, nagyon élvezték a szurkolók között eltöltött meccset. Elmondták, hogy az applikáció, ahol találták a meccset, kifejezetten kis csapatok meccseit ajánlja. Nagyon tetszett nekik a mérkőzés és a hangulat, dicsérték a pálya melletti Ziccer éttermet is.

​A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Vasas edzője, Desits Szilárd úgy érezte, megvoltak a lehetőségeik megnyerni a mérkőzést, és mivel fontos meccsről volt szó, az eredmény miatt van benne hiányérzet.


Erős Gábor szerint csapata rászolgált az egy pontra, nagyon agresszívan játszottak. Elmondta, hogy neki fájdalmas, hogy a kiváló, NBI-ért küzdő Vasas ellen tudtak 4 pontot szerezni a bajnokságban, viszont az sok esetben olyan pontokat hullajtottak el, amiket nem lett volna szabad. Innentől kezdve előre kell tekinteni, és ezt a Budafokot szeretné látni ezzel a hozzáállással.


Kérdésünkre, hogy hogy van az elmúlt fordulóban megsérült Oláh Bálinttal, Erős Gábor elmondta, hogy szerencsére nem volt olyan komoly a sérülése, mint amilyennek az először látszott. Körülbelül kéthetes kihagyás után valószínűleg a Csákvár elleni mérkőzésen már számíthatnak rá – tette hozza az edző.

Nézzék meg a meccsről készült fotógalériánkat!

Olvasta már?