Minden tudnivaló a XXII. kerületi tavaszi lomtalanításról

by gaalt994

Mit szabad kitenni és mit nem, illetve mikor? Utóbbi kérdés a lakóhely alapján dől el – ezt és a többi fontos információt foglaljuk össze.

Az önkormányzat bejelentette a 2022. tavaszi lomtalanítások időpontját. A folyamatot ismét a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. szervezi meg április 19-29. között. Az FKF kilenc körzetre osztotta fel kerületünket, ahonnan az említett időszak folyamán egy-egy nap alatt szállítja majd el a lomokat.

Az elszállítást a kihelyezést követő napon végzi az FKF, amely a lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot. Ha szeretné megtudni, hogy Ön melyik körzetbe tartozik, azaz mikor helyezheti ki lomjait, az alábbi felületen tud tájékozódni.

Az alábbi szabályok betartása az idei lomtalanítás alatt is kötelező:

  • kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki
  • tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint pl. a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), elektromos és elektronikai hulladék, építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék
  •  szigorúan tilos veszélyes hulladék kihelyezése

A veszélyes hulladék elszállítását egyébként a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. munkatársai végzik, az ilyen típusú hulladékot körzetenként egy-egy gyűjtőponton lehet majd leadni, a helyszínekről az önkormányzat ad majd tájékoztatást. A veszélyes hulladék egyébként továbbra is leadható a Nagytétényi úti hulladékudvarban.

Az FKF a tavaszi lomtalanítás során arra kéri a budafok-tétényieket, hogy a lomot a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő-járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki; valamint hogy ne a parkoló autók mögé és ne zöldterületre pakoljanak.

Olvasta már?