Molnár: A verseny a lehető legjobb dolog

by gaalt994

Budapest 18. országos egyéni választókerületében Tóth Endre (Momentum), Molnár Gyula (Magyar Szocialista Párt), Bollók Istvánné (Demokratikus Koalíció) biztosan indul az ellenzéki pártok jelöltválasztási eseményén, az előválasztáson. Molnár Gyulát kérdeztük az esélyeiről.

Hogy látja az esélyeit az ellenzéki előválasztáson?

Önbizalommal vágok neki az előválasztásnak, hiszen több mint harminc éve megmérettetésekről szól az életem. Egyik elől sem futottam el, a többségüket meg is nyertem. Tudom, hogyan kell győzni a Fidesz ellen. A jelenlegi az ötödik ciklusom országgyűlési képviselőként és büszke vagyok arra, hogy mindegyik alkalommal egyéni képviselőként, a választók közvetlen felhatalmazásával kerültem a Parlamentbe. Ennek az is az oka, hogy az ajtóm mindig nyitva állt, most is nyitva áll mindenki előtt, aki kéréssel, ötlettel érkezik hozzám.

Miben lehet más Ön a többi ellenzéki jelölthöz képest?

Felkészültségem, tapasztalataim, munkabírásom és ütésállóságom emelhet ki a mezőnyből. Korábban nyolc éven át Újbuda polgármestere is voltam, alaposan ismerem azt az önkormányzatiságot, amelyet a Fidesz kormányzati pozícióból éppen tönkretenni készül – a jelenlegi ellenzéknek 2022-től ezt kell helyreállítania. Azt is tudom, miként kell a helyi ügyeket az országos politikában képviselni, és azt is, hogyan kell mindehhez szövetségeseket találni. Tankönyvi példája vagyok a Fidesz lejárató kampányainak: feljelentés, nyomozás, vádelemelés, bírósági eljárás, mindez hosszú éveket vett el tőlem. Életem minden szegmensét, minden döntésemet átvizsgálták, a magánéletem sem maradt ki. És a végén mégis az igazság győzött, nem tudtak félreállítani! Ennek tudatában kértem 2018-ban is a választók bizalmát – meg is kaptam.

Az Iránytű Intézet felmérése szerint jelenleg Tóth Endre a legnépszerűbb jelölt az előválasztáson indulók közül. Mit gondol, valóban olyan kiélezett lesz a verseny, mint amilyet ez a felmérés jósol?

A verseny a lehető legjobb dolog, hiszen az a legfontosabb, hogy minél több szavazó vegyen részt az előválasztáson. Nem véletlen, hogy a Fidesz tart ettől és igyekszik akadályokat gördíteni elé: 2019 októbere óta már ők is tudják, mit jelenthet ez a mozgósító erő. Az előválasztás győzteseinek ugyanakkor hihetetlenül nehéz dolguk, nagy felelősségük lesz, hiszen nekik – a Fidesszel ellentétben – egy nagyon sokszínű választói közösséget kell majd megszólítaniuk és meggyőzniük. Tudni kell egy ilyen sokszínű közösséget építeni és vezetni: többször bizonyítottam, hogy erre is képes vagyok. Ezért sem tartok a versenytől.

(Kiemelt kép: Facebook/Molnár Gyula)

Olvasta már?