Új kihívást keresett a Budafok friss szerzeménye

by gaalt994

Többszörös korosztályos válogatott, az NB II-ben pedig már 16 évesen bemutatkozott.

“Nagyon örültem a BMTE megkeresésének, mert rendkívül szimpatikus számomra az a folyamat, ami 3-4 éve a klubnál zajlik” – mondta honlapunknak első nyári igazolásunk a szerződés aláírását követően. “Egy fiatal játékos számára fontos, hogy olyan környezetben futballozzon, ahol fejlődhet és Budafokon ehhez minden adott. Tősgyökeres szolnokiként új kihívást rejt számomra egy új közösségbe való beilleszkedés, izgatottan és motiváltan várom az első edzéseket, valamint az új szezon kezdetét” – mondta Horgosi Donát a BMTE honlapjának, miután a klub bejelentette érkezését.

A 21 éves védő Szolnokról igazolt a Promontor utcába, Oláh Lóránt sportigazgató elmondása szerint hosszútávú megállapodást sikerült kötni vele. A 2000-es születésű bekk hatesztendős korától kezdve Szolnokon futballozott, a másodosztályban már 16 évesen bemutatkozhatott. Korosztályos szinten már a válogatottság is többször összejött neki, az U17-es és az U19-es nemzeti csapatban egyaránt szerepelt.

A közleményben a klub a tavalyi kölcsönjátékosokról is említést tett: ők saját egyesületeiknél kezdik meg a felkészülést, de többük esetében még zajlanak az egyeztetések. Több játékos távozása azonban már biztos: Lőrinczy Attila, Marko Iharos, Marko Nikolic, Oláh Bálint és Póser Dániel távozása elé nem gördít akadályt a BMTE vezetősége.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?