Mondja el véleményét a lakossági fórumon!

by lantai.oliver

Hamarosan lakossági fórumot tartanak a Budapest Főváros megrendelésében készülő Budapest – Balaton kerékpárút kerületi szakaszának fejlesztése ügyében, a Főváros ugyanis a belvárosba tervezte a bicikliút útvonalát a Duna-part helyett.

A beruházással olyan dolgokat hagynak figyelmen kívül, ami miatt más esetben tüntetnek a baloldali politikusok, városvezetők – a többi között a platánsor kivágása, a játszótér területének elvétele és a helyi lakosok parkolásának ellehetetlenítése. Ennek a fejlesztésnek pont a környezetvédelem, a sport és a minőségi élet megteremtése lenne a célja, mégis ezeket feláldozva építenék meg az utat, ami nem tetszik a kerületieknek.

A témában a Fővárosnak kellett volna lakossági fórumot tartania, de ez elmaradt, így a kerületi civil szervezet Karsay Ferenc polgármesterrel közösen tartja meg a lakossági fórumot. Hogy miért alakult így, arra is és más kérdésekre is választ kaphatnak a jelenlévők

A többi között azokra a kérdésekre keresik a választ, hogy mi lesz a Leányka utcai „dombos” játszótérrel? Mi lesz a mellette húzódó, jelenleg kivágásra ítélt platánfasorral? Merre menjen a bicikliút, a jelenleg tervezett Honfoglalás úti nyomvonalat vagy az Ady Endre úton húzódót tartják jobbnak az itt lakók?

Meghívott vendégek:
Karsay Ferenc polgármester
Jurás László és Daróczi Károly önkormányzati képviselők
BKKA Budapesti Főépítész
Budapesti Főkertész

Helyszín és időpont:
Rózsavölgyi Közösségi Ház (1221 Budapest, Ady Endre út 25.)
2023. március 29., szerda 17:00 óra

Olvasta már?