Mozduljon meg mindenki! A Futafok idén is feltüzelte a kerületet

by nora.farmosi

Az elmúlt években nélkülöznünk kellett a legendás Futafokot, hiszen 2019 óta ez az első év, hogy megrendezik. A három év kihagyás után idén a 36. alkalommal startolt el a verseny közel 4500 indulóval, akikben egy közös biztos volt: a mosoly az arcukon.

A Futafokot 1985-ben szervezték először egy mezei futóversenyként, pár résztvevővel. Korábban a VMTE pályán voltak a versenyek, 2008-ig néhány száz indulóval. Akkor a gyerekek 2 és 4 km-es távokon futhattak. Idén 15 futam közül választhattak a résztvevők, korosztálytól függően, melyek a Campona főbejáratától indultak.

Az ovisoknak a bátor futam és a kísérős futam volt meghirdetve, majd volt külön futam a 2. osztálytól a 8. osztályig. A középiskolások és felnőttek együtt futhattak, és 5 váltókategória is volt az alsósoknak, a felsősöknek, a középiskolásoknak és a felnőtteknek.

Idén is várva várt esemény a görkoris futam, és minden évben van egy különleges futam is. Ez most az újrakezdőknek szól, azzal a mottóval: “Kocogj vagy sétálj, de mosolyogva, a saját tempódban”. Ennek a futamnak nincs díjazása.

Közel 400-an kapnak majd elismerő oklevelet, érmet és a kerületi vállalkozók által összeállított ajándékcsomagot. Idén majdnem 4500 nevező volt, ami szinte rekord. A szervezők 10-12 000 emberre számítanak, a nézőkkel, szurkolókkal együtt.

A korábbi versenyekről ismert Zakariás és a Budafoki Kézilabda Klub is részt vesznek az eseményen, akikkel már korábban készítettünk interjút. 4 óráig mennek a futamok, közben folyamatosan zajlik a díjkiosztás. Hamarosan jelentkezünk még a 36. Futafokról!

Olvasta már?