Nagy sikere van az ingyenes ovis korioktatásnak

by talastunde

Egy nagyon szép, önzetlen kezdeményezés vált mára mozgalomszerű sportoktatássá Budafokon. Középiskolás fiatalok szabadidejükben ingyenes korioktatást szerveznek ovisoknak hetente háromszor. Nádor Ágnest, az aktivitás egyik motorját kérdeztük a korioktatásról.

Ön az ötletgazdája az ingyenes korioktatásnak?

Nem hiszem, hogy én lennék az ötletgazda, én jelenleg az Ovis korioktatás Budafok Facebook-csoportnak vagyok a kezelője, adminisztrátora. Az ötletgazdák inkább a kerületi szülők.  2016-ban nyílt meg először a kis jégpálya a piac előtt, ami nagyon népszerű volt, én a kisfiammal többször megfordultam ott, aki a jég szerelmese, hiszen gyerekkora óta hokizik. Az anyukák vetették fel az ötletet, hogy Kristóf esetleg tudna-e foglalkozni a kicsikkel, korira oktatni őket. Összehoztam a fiamat a gyerekekkel, így indult el az egész. Kristóf beszervezett még néhány hokis fiút, akik akkor U12, U13-as korosztályban hokiztak.  Nagyon népszerű lett a szülők és a gyerekek között ez az oktatás. A kamaszgyerekek nagyon jól kijöttek a kicsikkel, jó hangulat volt mindig a jégen. Olyan nagy lett az érdeklődés, hogy egy héten többször szerveztük meg. Felmértem, hogy ki, mikor szeretne korizni, és kialakult egy rendszeresség mindig egyeztetve a hokisokkal. Főleg a hétvégeken voltak a foglalkozások. A hokis srácok közben felnőttek, kinőttek ebből a szerepből, hiszen az én fiam is jelenleg már az U20-as férfi jégkorong-válogatott tagja. Természetesen cserélődtek az önkéntes kamasz segítők, szerencsére a jégpálya mellett mindig volt egy-két kamasz, akik beálltak tanítani. Ők ezt szívesen csinálják, rendszeresen, ahogy idejük engedi. Időközben helyet kaptunk a Hajó utcai budafoki jégsátorban, s ma már ott tartjuk az oktatást. Örömmel jönnek a gyerekek és a szülők. Hetente háromszor, alkalmanként kb.  40-60 gyerek jön el korizni, akiknek ez nagy élmény. Én szervezem a Facebookon az eseményeket, hogy tudjuk, hogy körülbelül hány ovissal kell számolnunk.

Ellátogattunk a péntek esti korioktatásra, ahol öt középiskolás önkéntes szorgoskodott a kicsikkel. A középsulisok közül többen a szomszédos XI. kerületből járnak oktatni.

Kober Réka azt mesélte a stábunknak, hogy Nádor Ágnes kérte fel őket, hogy foglalkozzanak az ovisokkal, az ő kérésére álltak be a gyerekek közé. Többen közülük amatőr hokisok. 2-3 éve oktatják a kicsiket korira, amit nagyon szeretnek, mert folyamatosan látják rajtuk a fejlődést. Nem sajnálják az időt, mert szeretnek a jégen lenni, és élvezik a kicsik társaságát.

Hatalmas kalaplengetés a középsulisoknak, akik önkéntesként vállalják az ovisok rendszeres korioktatását!

Olvasta már?