Meglepő győzelemmel kezdte az NB II-es tavaszt a Budafok

by gaalt994

A BMTE az első csapat, amely ebben a szezonban mindhárom pontot elhozta Pécsről. A siker értékét jól mutatja, hogy a fogadóirodák csak nem hatszoros pénzt fizetnek azoknak, akik a Mátyus-csapat győzelmére tettek.

Három nagyon értékes pont megszerzésével kezdte a Merkantil Bank Liga tavaszi félszezonját a Budafoki MTE labdarúgócsapata. A BMTE Pécsett kezdte az idény második felét, Mátyus János fiai 1-0-ra diadalmaskodtak a másodosztály meglepetéscsapatának otthonában.

A Pécs mindösszesen egy vereséggel zárta az őszt az NB II-ben, ami párját ritkító teljesítmény. A baranyaiak azonban így is “csak” másodikak voltak a tabellán a Diósgyőri VTK mögött, hiszen kilenc alkalommal is döntetlent játszottak korábban, ami szintén nem túl gyakori.

A Budafok már a 7. percben megszerezte a vezetést Németh Márió találatával, egy gólos előnyét pedig sikerült a lefújásig meg is őriznie. Mátyus János együttese ezzel az első olyan csapat lett, amely saját otthonában tudta legyőzni a Pécset, a PMFC idén csak Dorogon szenvedett vereséget ezen kívül.

Így értékelt a lefújást követően Mátyus János vezetőedzőnk a PMFC elleni, bravúros győzelem után.🔴⚫️ #hajrabudafok

Közzétette: Budafoki MTE – 2023. január 29., vasárnap

A BMTE ezzel a 15., már biztos bentmaradást érő helyet foglalja el a létszámcsökkentés előtt álló NB II-ben. Mondanunk sem kell, hogy a kiesés elkerüléséért vívott harcban extrán értékesek azok a pontok, amelyeket az élcsapatoktól tudnak elcsenni a tabella alsó régiójában tanyázók. Vasárnap 3 ilyen pontot gyűjtött a Budafok, amely a következő fordulóban “hatpontos” meccset vív a Promontor utcában a jelenleg mögötte álló Kazincbarcika ellen.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?