„Nagyon kevés” – Csizmadia a BMTE rossz formájáról

by gaalt994

Kerületünk futballcsapatának szakvezetője finoman szólva sem elégedett a közelmúltbéli teljesítménnyel.

Nem tudott véget vetni rossz sorozatának a BMTE labdarúgócsapata, amely ezúttal a III. Kerület ellen szenvedett vereséget. A Budafok így a 18., már kiesés jelentő helyen tölti a telet az NB II-ben. Bár a visszajutás eleve nem volt kimondott cél a szezon elején, ha az lett volna, minden bizonnyal Boér Gábor vezetőedzőt is hamarabb menesztették volna.

A helyére az a Csizmadia Csaba került vissza, aki a tavaly előtti csonkaszezonban 74 év után juttatta vissza a gárdát az NB I-be. A papírforma szerint kieséssel véget érő idény utolsó két mérkőzésén azonban már nem ő irányított, mivel a Paks elleni csúfos, 2-9-es hazai vereség után lemondott posztjáról.

A klubhoz ősszel visszatérő régi-új vezetőedzőnek azonban most sem könnyű a dolga, a hétvégi vereség utáni értékelése is ezt sugallja. „A DVTK elleni mérkőzéshez hasonlóan most is megvoltak a lehetőségeink az elején, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Választ kell találnunk arra a kérdésre, hogy miért nem vagyunk képesek akciógólt szerezni… Az ellenfél az első helyzetéből betalált, nekünk pedig futnunk kellett az eredmény után, ami mindig nagyon nehéz” – beszélt a mester az óbudaiak elleni meccsről a klub honlapjának.

Csizmadia szerint a téli felkészülés során is komoly feladatok várnak az együttesre. „Az előttünk álló időszakban komolyan el kell gondolkodnunk bizonyos dolgokon és egy jó felkészülést kell csinálnunk ahhoz, hogy tavasszal a másik arcukat mutatva előrelépjünk. Ahogy az elmúlt időszakban teljesítettünk, az nagyon kevés” – mondta a szakvezető.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?