Négy év fegyházra ítéltek egy férfit, aki kizsebelt egy alvó utast egy villamoson

by lantai.oliver

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, aki kizsebelt egy alvó utast egy budapesti villamoson.

Négy év fegyházra ítélt a bíróság egy férfit, aki kizsebelt egy alvó utast egy budapesti villamoson – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott január 28-án a hajnali órákban a 6-os villamos Móricz Zsigmond körtéri végállomásán egy alvó férfi nadrágzsebéből ellopott egy mobiltelefont.
    

A lopást a villamos ablakain keresztül a peronon tartózkodó rendőrök figyelemmel kísérték, és amikor a férfi leszállt, feltartóztatták. Az elkövető ekkor eldobta a telefont, a rendőrök azonban megtalálták és visszaadták tulajdonosának.
    

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A bíróság kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és – mint többszörös visszaesőt – 4 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet a védelmi fellebbezésre tekintettel nem jogerős.
    

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az ítéletet követően, a másodfokú eljárásra elrendelte a férfi letartóztatását – olvasható a közleményben.

MTI

Olvasta már?