Nehéz ellenfelet kapott a kupában a Budafok

by gaalt994

Az NB I tabelláján jelenleg legelőrébb álló potenciális riválist sorsolták a BMTE-nek.

Egyetlen másodosztályú csapat van talpon a labdarúgó MOL Magyar Kupában, amely kerületünk nagy büszkeségére nem más, mint a Budafoki MTE. A piros-feketék az ősszel a Fradit búcsúztató Iváncsa legyőzésével jutottak a negyeddöntőbe.

Az utolsó nyolcaddöntős mérkőzésen a Puskás Akadémia tizenegyesekkel verte ki az Újpestet, amivel ki is alakult a legjobb 8 mezőnye, így meg is tartották a sorsolást. Végül Mezőkövesd-Zalaegerszeg, Debrecen-Puskás Akadémia és Paks-Vasas párharcok születtek, míg a Budafok talán a legerősebb ellenfelet kapta a Kisvárda személyében.

A szabolcsiak tavalyi dobogós helyezésük után az Európa-konferencialigában is megmutathatták magukat a nyáron, és idén sem panaszkodhatnak, jelenleg a 3. helyen tanyáznak. A Budafok pillanatnyilag az NB II középmezőnyében van, ami a gyatraévkezdés után még jónak is nevezhető, így nem kérdés, hogy a papírforma alapján ki az esélyesebb.

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjének mérkőzéseit a jelenlegi kiírás szerint március 1-jén szerdán rendezik meg, a pontos időpontokat később határozzák meg.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?