Bejutott a legjobb nyolcba a BMTE a kupában

by gaalt994

Az ősszel még a Fradit elintéző Iváncsa ellen, hátrányból tudtak nyerni a piros-feketék.

Első blikkre akár még szerencsésnek is volt nevezhető a Budafoki MTE sorsolása a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a piros-feketék ugyanis a harmadosztályú Iváncsát kapták ellenfélül a legjobb tizenhat között. Aki viszont emlékszik a kupa legsokkolóbb őszi meglepetésére, az pontosan tudja, hogy az NB III-as Iváncsa ősszel óriási bravúrral búcsúztatta az amúgy Európában is egyre komolyabb babérokra törő Ferencvárost.

Az NB III. Közép csoportjának éllovasa kis híján újabb meglepetést okozott, a 40. percben Bányai góljával ugyanis magához ragadta a vezetést az IKSE. A szünetig erre már nem érkezett válasz, utána viszont egyből, a budafokiak közül egy védő tudott eredményes lenni: az 54. percben Jagodics Márk egyenlített.

A mérkőzés már a hosszabbításhoz közelített, amikor a hétvége hőse, a Kazincbarcika sima legyőzését mesterhármassal megalapozó Beke Péter lépett színre, s a 81. percben bevette az iváncsaiak hálóját. A papíron esélytelenebb együttes az újabb fővárosi gólra már nem tudott reagálni, Mátyus János csapata így továbbjutott a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc mezőnyében már nem lesz ilyen alacsony ligából érkező ellenfél, Mátyus János együttese a következő fordulóban a Mezőkövesd, a Vasas, a Paks, a ZTE, a Kisvárda, valamint a Győr-Debrecen és az Újpest-Puskás Akadémia meccsek győztesei közül kaphat riválist.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?