Remek győzelmet aratott a Budafok

by gaalt994

Eddig nagyon megy tavasszal a piros-feketéknek.

Remekül kezdte a tavaszi menetelést a Budafoki MTE labdarúgócsapata, amely az NB II első 2023-as fordulójában az eddigi meglepetéscsapatot, a Pécset győzte le. Mátyus János együttese a következő körben sem esett ki jó formájából, az év első hazai bajnokiján szezonbeli legnagyobb győzelmét aratta: 4-0-ra nyert a Kazincbarcika ellen.

A találkozó első gólját a 28. percben a budafoki támadó, Beke Péter szerezte büntetőből. A csatár nem lassított, a második félidő első percében újból betalált, a 67. minutumban lőtt gólja pedig már a mesterhármast jelentette számára.

A végeredményt a 75. percben Sós Márkó állította be, aki a BMTE 4. gólját szerezte. Nagyszerű teljesítményével a Budafok felzárkózott a középmezőnybe, 28 ponttal a 11. helyen áll, és 3 pontra távolodott el a létszámcsökkentés miatt már osztályozót jelentő 16. helytől.

A Budafoknak szüksége lesz lendülete megőrzésére, a következő fordulóban ugyanis a Gyirmót otthonába látogat, amely hiába nyeretlen már öt bajnoki óta, így is a hetedik helyen áll az NB II-ben. Azt a mérkőzést vasárnap délután 2 órától rendezik.

Olvasta már?