Újabb látogatást tett a polgármester egy kerületi menzán

by gaalt994

Karsay Ferenc ismét ellenőrzést tartott a kerületi gyermekétkeztetéssel kapcsolatos korábbi panaszok miatt.

Amint arról a Huszonkettőn is olvashattak, Karsay Ferenc a héten személyesen látogatott el a Baross Gábor-telepi Általános Iskola menzájára, ahol az étel minőségét ellenőrizte. A polgármester érkezéséről nem tudtak előre a konyhán, palóclevest, tökfőzeléket és dejós tésztát kóstolt, amikről akkor a véleményét is elmondta.

Karsay az önkormányzat két alpolgármesterével, Németh Zoltánnal és Dankóné Hegedűs Jolánnal együtt keresi fel a napokban több kerületi iskola menzáját is, hogy a Baross iskolához hasonlóan ott is maguk ellenőrizhessék a gyermekétkeztetés minőségét. Ezt az “akciót” a polgármester egyébként egyik korábbi fogadóórája alkalmával sem rejtette véka alá.

Ennek előzménye az volt, hogy 2022 végére megsokasodtak a panaszok az önkormányzatnál a kerületi gyermekétkeztetés minősége és az adagok mérete kapcsán. Az önkormányzat akkor egyeztetésbe kezdett a szülőkkel és a szolgáltatást nyújtó céggel is, végül pedig a képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat többletforrást nyújtva fedezi a különbözetet, amelyet a szolgáltató megnövekedett energia- és élelmiszerköltségek miatti áremeléséből adódik.

A döntés lényege, hogy a drágulás így nem érinti a szülőket, akik immár hetedik éve változatlan árat fizetnek gyermekeik közintézményekben történő étkeztetéséért. Ennek részletesen ebben a cikkünkben számoltunk utána, amelyben más környező településekre és kerületekre is kitekintettünk a témában.

Karsay Ferencet egyik látogatására a kerületi Promontor TV stábja is elkísérte, akiknek a polgármester elmondta, hogy Budafok-Tétény költségvetésének jelentős hányadát fordítják gyermekétkeztetésre: “Amit a gyerekeink étkezésére az önkormányzat támogatásként költ, tehát amit nem a szülő fizet, az bőven meghaladja az 1 milliárd forintot. Ebbe a körbe tartoznak az óvodák, a bölcsődék, az iskolák és a szociális ellátórendszerünk is, tehát ez jelentős hányada a költségvetésünknek” – mondta a polgármester.

Karsay Ferenc azóta újabb látogatást tett a Baross Gábor-telepi iskola menzáján, szerdán a 3./b osztályosok ebédjébe csatlakozott be. Az “első” brokkolikrémleves volt, míg a “második” csikós tokány bulgurral. “A gyerekeknek és nekem is ízlett. Jól ismerjük egymást, tavaly tanítottam őket testnevelésórán. Kihasználtuk az időt, beszélgettünk is egy jót” – emlékezett vissza a közösségi médiában a polgármester.

➡️ Ma a 3.b-vel ebédeltem a barossi iskolában. 😊Brokkolikrém levest és csikós tokányt bulgurral. A gyerekeknek és nekem…

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 8., szerda

(Kiemelt kép: Karsay Ferenc/Facebook)

Olvasta már?