Ellenőrzést tartott a polgármester egy kerületi menzán

by gaalt994

Karsay Ferenc érkezéséről nem tudtak előre a konyhán. Palóclevest, tökfőzeléket és dejós tésztát kóstolt, amikről a véleményét is elmondta.

2022 végére megsokasodtak a panaszok az önkormányzatnál a kerületi gyermekétkeztetés minősége és az adagok mérete kapcsán. Az önkormányzat egyeztetésbe kezdett a szülőkkel és a szolgáltatást nyújtó céggel is.

Végül a decemberi ülésén a képviselő-testület arról döntött, hogy az önkormányzat többletforrást nyújtva fedezi a különbözetet, amelyet a szolgáltató megnövekedett energia- és élelmiszerköltségek miatti áremeléséből adódik, így a drágulás nem érinti a szülőket.

Karsay Ferenc azóta egy online fogadóóráján jelezte, hogy személyesen is ellenőrzi majd a szolgáltatást. “A kerületi intézmények terén mindenképp javulásról számolhatunk be, illetve erről számoltak be a szülők, akik képviselik a gyerekek érdekeit. Örülök, hogy ezt tapasztalják, de nem árulok el titkot azzal, hogy személyesen is szeretnénk megkóstolni, hogy mit esznek a gyerekeink” – mondta akkor.

Ezt most meg is tette a polgármester, aki Facebook-oldalán is beszámolt a Baross Gábor-telepi Általános Iskolában tett látogatásáról. “A konyhán nem tudták, hogy jövök, az ebédet magam fizettem be, nekem ízlett, finom volt és elég is volt. Az elsősöknek pedig köszönöm, hogy befogadtak az asztalukhoz” – írta posztjában.

Karsay Ferenc számára egyébként palócleves, tökfőzelék és dejós tészta volt a menü hétfői és keddi látogatásai során. A polgármester bejegyzésében a szülőkhöz is kéréssel fordult: “A legdrágább étel a kidobott étel. Nemcsak azzal szeretnénk segíteni, hogy mi magunk, a kerület vezetése is ellenőrizzük, hogy milyen minőségű az étel, amit a gyermekeink kapnak, de azzal is, hogy önöket, szülőket megkérjük, amennyiben a gyermek beteg lesz, vagy más okból hiányzik, mindenképpen mondják le az étkezést” – írta.

Élőben a menzáról

Élő bejelentkezés Karsay Ferenc polgármester élő bejelentkezése

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 7., kedd

A polgármester videót is közzétett az iskola menzájáról, amelyben többek között azt is elmondta, hogy az önkormányzat éves szinten több mint 1 milliárd forintot fordít a gyermekétkeztetésre. Karsay Ferenc egyúttal azt is jelezte, hogy kollégáival további nevelési intézményekbe is elmennek majd hasonló ellenőrzési céllal.

(Kiemelt kép: Karsay Ferenc/Facebook)

Olvasta már?