Karsay Ferenc beszámolt az operatív törzs munkájáról

by gaalt994

Az Ellátásbiztonsági Operatív törzset 2022-ben hozták létre a kerület polgármesterének kezdeményezésére.

Csütörtöki online polgármesteri fogadóóráján Karsay Ferenc – egyebek mellett – beszámolt az önkormányzat által tavaly megalapított Ellátásbiztonsági Operatív Törzs munkájáról is. Karsay elsőként utalt a kerület 2023-as költségvetésére is.

Úgy döntöttünk, hogy a leglényegesebb, hogy működjenek az intézményeink, a szociális hálónk legyen a lehető legsűrűbb, ne maradjanak az emberek magukra a problémáikkal és a gyerekeiket tudják biztonságban” – mondta a polgármester. Ezt követően rátért az utóbbi időben megvalósult intézkedésekre.

A kerületi intézmények terén mindenképp javulásról számolhatunk be, illetve erről számoltak be a szülők, akik képviselik a gyerekek érdekeit. Örülök, hogy ezt tapasztalják, de nem árulok el titkot azzal, hogy személyesen is szeretnénk megkóstolni, hogy mit esznek a gyerekeink, úgyhogy mi magunk is be fogunk fizetni iskolai menzákra” – jelezte Karsay Ferenc.

A polgármester jelentős, megtakarítást eredményező intézkedéseket is említett. „Az intézményekben napirenden van a LED-es világítás kialakítása, míg a Klauzál Házban megvalósult egy korszerű fűtési rendszer az emeleten. A háziorvosi rendelők napelemei is napokon belül elkészülnek, illetve működésbe lép az a pályázati rendszer, amelyek kisebb energetikai felújításokra szolgálnak a háztartások számára is” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy nagyobb projektek is beindulnak, amelyek a megújuló energiaforrásokra való átállást segítik.

“Az Ellátásbiztonsági Operatív Törzs nap mint nap azon dolgozik, hogy az emberek érezzék magukat biztonságban, az önkormányzat működése pedig legyen megbízható és kiszámítható” – foglalta össze Karsay Ferenc, aki egyúttal jelezte, hogy a továbbiakban is rendszeresen beszámol majd a törzs munkájáról.

Olvasta már?