Németh Zsolt: Az autonómia hosszútávú cél, a közösségépítés viszont mindennapi feladat

by gaalt994

A rossz időjárási körülmények miatt a Polgármesteri Hivatal épületében, mécsesekkel tartották meg a hagyományos őrtűzgyújtást a székely autonómia jegyében. Az eseményen kerületünk vezetése mellett a Kovászna megyei Barót polgármestere is részt vett.

Járványvédelmi okokból csak a sajtó számára volt nyilvános a székely szolidaritás jegyében történő mécsesgyújtás. Az eseményen Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc polgármester is beszélt a hagyomány fontosságáról.

„Autonómiát csak egy erős közösség tud megvalósítani, kiharcolni. Az autonómia hosszútávú cél, a közösség építése viszont egy mindennapi feladat. A magyar kormány lehetőséget lát a határon túli magyarokban, ők pedig támaszként tekintenek Magyarországra. Magyarok vagyunk, székelyek vagyunk, barótiak vagyunk, budafokiak vagyunk, de egyek vagyunk”nyilatkozta Németh Zsolt a Pesti Srácok stábjának.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke emellett a kettős állampolgárság intézményéről és a szomszédos országokkal való együttműködésről is beszélt.

Az eseményen ott volt Benedek-Huszár János is, aki háláját fejezte ki az elmúlt években Magyarországtól kapott, korábban példátlan mennyiségű támogatásért. „Amit nem kapunk meg Bukaresttől, holott a befizetett adónk révén járna nekünk, azt a magyar kormány szolidaritásból és a nemzet iránti elkötelezettségből próbálja pótolni.” – mondta Barót polgármestere.

Karsay Ferenc polgármester hozzátette, hogy a 7 évvel ezelőtti zászlókitűzés predesztinálja Budafok-Tétényt a szolidaritás és a hagyomány megtartására, ami kiemelten fontos, hiszen kerületünknek sok székelyföldi és csángóföldi származású lakója van.

Olvasta már?