Névadója miatt különösen megtisztelő a Máté Péter-díj a Karthago számára

by gaalt994

Erről a Budafokon élő frontember, Szigeti Ferenc beszélt, aki a mai napig jó szívvel emlékszik a 40 éve együtt zakatoló Karthago együttes és a fiatalon elhunyt énekes közös turnéira.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából Máté Péter megosztott díjat adományozott a Karthago együttes tagjainak. Szigeti Ferenc (gitár, ének, zenekarvezető), Takáts Tamás (ének, dob, szájharmonika), Gidófalvy Attila (billentyűk, ének, gitár), Kocsándi Miklós (dob, ének), valamint Kiss Zoltán „Zéro” (basszusgitár, ének) elismerését aligha vitatja bárki is, hiszen Magyarországon illetve Európában is egyedülálló, hogy ők öten a kezdetektől egészen napjainkig, több mint 40 éve együtt zenélnek.

Mivel a zenekar tagjai a korábbi közös turnézások hatására baráti kapcsolatot ápoltak a fiatalon elhunyt Máté Péterrel, külön öröm számukra, hogy átvehették a róla elnevezett díjat. „Volt, hogy nyár elején elindult egy Ikarus busz, rajta a Corvina, Koós János, Aradszky László, Korda György, Máté Péter és körbejártuk a Balatont. Minden este máshol fellépve, akár másfél-két hónapig is úton voltunk. Mi voltunk a kísérőzenekar a szólisták mögött” – emlékezett vissza a Blikknek Szigeti Ferenc, az együttes Budafokon élő frontembere, aki egy másik siker miatt is hálás Máténak.

„Persze, mi is fiatalok voltunk, ismerkedtünk, lecsúszott egy-két ital, a többi meg maradjon a feledés jótékony homályában. Annyit azért elárulhatok, hogy Máté Péter egy nagyon laza, jó kedélyű, jó fej srác volt, miközben hatalmas tehetséggel volt megáldva. Nem véletlen, hogy ő készítette el nekünk a Requiem nagyzenekari hangszerelését a villachi fesztiválra is, amelyet megnyertünk” – mondta.

(Kiemelt kép: MTI/Kollányi Péter)

Olvasta már?