Őrült ételek a világ minden tájáról: fotósunknak Luxemburgban nyílik kiállítása

by nora.farmosi

Egyik fotósunk, Konkoly-Thege György évek óta dolgozik a Huszonkettőnek, portálunkon rendszeresen jelennek meg fotói és cikkei. Bár közgazdász végzettségű, régóta él a fotózásból és az újságírásból. Képeit gyakran mutatja be kiállításokon a közönségnek Magyarországon és külföldön. Következő tárlata Viandenben, Luxemburgban nyílik meg vasárnap. A fotóst kérdeztük.

Miért pont az ételfotókat választotta a kiállítás témájának?

  • Szeretek ételeket fotózni, sőt, volt is már egy hasonló kiállításom még 2003-ban. Az akkor képekből kettő most is fog szerepelni, melyeken csigák vannak egy vietnámi piacon.

Hol készültek a tárlat képei?

  • Ha jó számoltam, 13 országban.  A Kongói Köztársaságtól Azerbajdzsánig, Uruguaytól Spanyolországig.

Magyarországon készült képek nincsenek az anyagban?

  • Természetesen vannak, több kép a budapesti Gourmet fesztiválokon készült, és van egy kép, ami a Nagycsarnokban. Sok színes bab van rajta.

Látok itt egy fura képet, amin egy paradicsomburger látható. Erről mit lehet tudni?

  • Indiában készült, azt hiszem Pushkárban, elég valószínűtlen látvány volt, azért fotóztam le, és azért került be a mostani képek közé.A másik meglepő kép a croissant-ok sok léggyel és méhhel, ez hol készült?
  • Marokkóban, Marrakeshben. Többször jártam a boltnál, és minden nap elkelt minden áru.

Hogyhogy a pici, de kastélyáról híres városban van a kiállítás?

  • 2013-ban egy brüsszeli kiállításomat látta a viandeni kiállítóhely lengyel tulajdonosa, és meghívott, hogy nála is rendezzek egy tárlatot. A kapcsolat jól működik, a mostani a negyedik kiállításom lesz a viandeni Ancien Cinéma Cafe-Clubban.

Olvasta már?