Perlai Zoltán: nem támogatom az előválasztást

by nora.farmosi

Minden polgármesterjelöltet megkérdezünk: most Perlai Zoltán osztotta meg lapunkkal, hogy mit gondol az előválasztásról.

“A Demokratikus Koalíció XXII. kerületi elnökeként és polgármester-jelöltjeként nem támogatom, hogy a 2024. évi önkormányzati választásokat megelőzően az ellenzéki pártok előválasztást tartsanak. Tudomásom szerint a FIDESZ-KDNP pártszövetség sem tervez ilyen kiválasztási folyamatot.

A Demokratikus Koalíció úgy készül a jövő tavaszi önkormányzati választásokra, hogy azon – a 2019. évi választásokhoz hasonlóan – az ellenzéki pártok közös polgármester- és egyéni választókerületi jelölteket fognak állítani.

Meggyőződésem, hogy a 2019-ben megkezdett közös munkánk eredményeként – a tavalyi országgyűlési választásokhoz hasonlóan – a kerületi ellenzéki szövetség ismét sikeres lesz, és jövőre egy szellemiségében és személyi összetételében is megújult képviselő-testület fogja átvenni a kerület vezetését.

A választók bizalmából megtiszteltetés lenne számomra, ha ezt a megújulást polgármesterként irányíthatnám. Én erre készülök” – írta válaszában Perlai Zoltán.

Olvasta már?