Pezsgett a hangulat az első tavaszi Pincejáraton

by gaalt994

A közel 100 km hosszú, Európában egyedülálló pincerendszer ismét megnyitotta kapuit, március első hétvégéjén igazán különleges pezsgőket és borokat kóstolhattunk , no persze csupán azzal a célllal, hogy leöblítsük a megannyi finom ételt.

Pezsgőben pezsgőt inni igazán izgalmas. A kék címkés Hungária igazán ízletes, minden magyar kicsit büszke lehet, hiszen ahogyan elhangzott, a kanadai franciák jellemzően ezzel a típussal koccintanak az ünnepeken. A legnemesebb palackok a Gaál borok, tette hozzá Németh Zsolt, aki maga is varázslatos italnak tartja a felüdítő hungarikumokat.

Jelenleg újjászületési időszakban van a borászat, igen komoly feltámadás érkezett el a budafoki pincerendszer életében, hatalmas ipari szegmens épül, mely folyamatosan hozza az egyedülálló nemzeti kincseket – foglalkozott Németh Zsolt.

A pandémia ellenére is sokan részt vesznek a Bornegyed programjain, mesélte Deutsch Anita, a Pincejárat művészeti vezetője. A bor-és pezsgőkészítés hagyománya a a mai napig töretlen, a folyamatosan megújuló ízek és a pazar borkalandok már életünk részei.

Olvasta már?