Rendkívüli bejelentést tett a polgármester

by gaalt994

“Karácsony Gergely Budapest történetének egyik legnagyobb átverését alapozhatja meg” – mondta Karsay Ferenc.

Rendkívüli bejelentést tett Karsay Ferenc csütörtök reggel hivatalos Facebook-oldalán. Budafok-Tétény polgármestere a kerület önkormányzati képviselő-testületének ülése kapcsán jelentkezett be élőben a közösségi médiában.

Átverés készülődik a Fővárosban?

Rendkívüli bejelentés Karsay Ferenc polgármester élő bejelentkezése

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. január 18., szerda

A mai napon Budafok-Tétény képviselő-testülete a fővárosi forrásmegosztási rendelet véleményezéséről tárgyal” – kezdte Karsay Ferenc. Ez az a jogszabály a főváros részéről, amely dönt arról, hogy a fővárosi adóbevételeket milyen módon osztja meg Budapest és annak egyes kerületei között.

“A mi frakciónknak az a véleménye, hogy ezzel a javaslattal Karácsony Gergely főpolgármester Budapest történetének egyik legnagyobb átverését alapozhatja meg” – ismertette álláspontjukat Budafok-Tétény polgármestere.

“Túltervezettek ezek a bevételek, és amennyiben nem teljesülnek, akkor év végére nemcsak a főváros, hanem a kerületek is csődközeli helyzetbe kerülhetnek, ha nem megfontoltan tervezik saját költségvetésüket” – indokolt Karsay Ferenc.

A polgármester azt is elmondta, hogy a testület erre a problémára már korábban nyomatékosan felhívta a főpolgármester figyelmét saját határozati javaslatával, és ennek megfelelően a kellő tartalékokkal fogja tervezni saját gazdálkodását 2023-ra.

Nem csak a XXII. kerületben jelent aktualitást ez a kérdéskör, a közösségi médiában más fővárosi kerületek kapcsán is találni hasonló tartalmú bejegyzéseket.

‼️Miközben Cserdiné Németh Angéla polgármester a Fővárosi Önkormányzat 2023. évi költségvetésére – amely szerint a XV. kerület 11,8 MILLIÁRD Ft iparűzési adó BEVÉTELLEL számolhat jövőre – SZERDÁN IGENNEL szavazott, CSÜTÖRTÖKÖN a XV. kerületben olyan kerületi költségvetést terjesztett elő, amiben csak 8,2 MILLIÁRD Ft iparűzési adó BEVÉTEL szerepel.🤨 ‼️Az ELTÉRÉS cca. 3,6 MILLIÁRD Ft‼️ ❌A kerületi sportszervezetek és egyéb egyesületeknek a támogatását azonban LENULLÁZTÁK jövőre.😱 Vajon MIÉRT írtak a XV. kerületi költségvetésbe ennyivel KEVESEBB BEVÉTELT❓Csak nem azért, hogy elő lehessen adni a szokásos BALOLDALI szöveget, hogy nincs pénze a kerületi önkormányzatnak❓🤔

Közzétette: Lehoczki Ádám – 2022. december 17., szombat

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?