Simán kikapott a Budafok az NB II legfőbb esélyesétől

by gaalt994

Vezetett a BMTE a Hungária körúton, de az MTK nem kegyelmezett.

Nem indult jól a szezon a Budafoki MTE labdarúgócsapata számára, kerületünk gárdája ugyanis négy meccsen mindössze két pontot tudott szerezni, amivel a hétvégi fordulónak is utolsóként vágtak neki. A rossz előjelek sorát bővítette, hogy a Bognár György vezette MTK volt az ellenfél, amelynek keretében sokan beférnének több NB I-es csapatba is.

A Hungária körúti mérkőzés ezzel együtt a vendégek számára indult jobban, hiszen Csizmadia Csaba együttese a 10. percben Beke Péter találatával vezetést szerzett. A találattal azonban igencsak megcincálta a másodosztály oroszlánjának bajszát a Budafok.

A kék-fehérek még a félidő előtt három gólt szereztek, Nagy Zsombor, Kovács Mátyás, majd közvetlenül a szünet előtt Németh Krisztián is betalált, így a szünetre 3-1-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok. A szünetben mindkét szakvezető kettős cserét hajtott végre, a változtatások pedig Bognár György reményeit váltották be jobban.

A második játékrész elején Kovács Mátyás szerzett újabb gólt, amivel beállította a 4-1-es végeredményt. Győzelmével az MTK továbbra is veretlenül vezeti a tabellát, míg a Budafok változatlanul sereghajtó. Öröm az ürömben, hogy a 14. helytől kezdődően lefelé minden csapat kikapott a döntetlenező Szentlőrinc kivételével, így a Budafok hátránya nem nőtt a közvetlen riválisokkal szemben.

Olvasta már?