Kirúgta edzőjét a Budafok

by gaalt994

Lapértesülések szerint szintén válogatott játékosmúlttal rendelkező szakember követheti a kispadon Csizmadia Csabát.

“Együttesünk sajnos nem kezdte jól a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonját, öt fordulót követően három vereséggel és két döntetlennel két pontot szerezve a tabella utolsó, 20. helyén állunk. Klubunk vezetése így nehéz döntésre kényszerült, de úgy döntött, új impulzusokra és változásra van szükség a kispadon”közölte hivatalos honlapján a Budafoki MTE.

Csizmadia Csabát azután menesztette a klub, hogy a csapat 5 mérkőzésen mindössze 2 pontot gyűjtött, 4 lőtt gólja mellé pedig 11-et kapott. A kétségtelenül gyatra mérleget és az ennek köszönhető jelenlegi sereghajtó helyezést azért valamelyest árnyalja, hogy a BMTE az első öt körben mindkét NB I-ből kieső csapattal találkozott már, sőt, egyik pontját pont a Gyirmót ellen szerezte.

A vezetőség a vasárnapi, MTK elleni sima, de az ellenfél erejét tekintve kalkulálható vereség után döntött Csizmadia menesztése mellett, aki így másodszor távozik a Budafok vezetőedzői pozíciójából. Legutóbb a 2020/21-es szezonban, az NB I-es menetelés érdemi részének végét jelentő, Paks elleni 9-2-es zakó után történt ilyen, igaz, akkor önszántából mondott le.

Közleményében a vezetőség azt ígérte, hamarosan kinevezik az új trénert, a találgatások persze már ez ügyben is megindultak. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy egy másik, játékosként az FTC-t védőként szolgáló szakember érkezhet: az a Mátyus János, akinek esetleges szerződtetéséről már télen is szóltak pletykák.

Olvasta már?