Szeptemberiálist tartottak a budafoki piactéren

by lantai.oliver

A DK szabadtéri, családi napján Perlai Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt meghívására Dobrev Klára is részt vett.

Az ország 70 pontján zajlik a szeptemberiális, aminek budafok-tétényi állomására mi is kilátogattunk. A Demokratikus Koalíció családi napjának kerületi rendezvénye 9 órakor kezdődött el, a színpad előtt egy aikidóbemutató zajlott, majd zenés műsor következett. A helikoptermodell-bemutató és a kézműves sátor jó programnak bizonyult a gyerekeknek is.

Dobrev Klára – Fotó: huszonketto.hu

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke is kilátogatott a budafoki piachoz, ahol megtudtuk, hogy milyen személyes kötődése van Budafok-Tétényhez.

Van személyes kötődése a kerülethez?

Perlai Zoltánnal sokat találkoztam itt a kerületben. Sok finomságot fogyasztottunk a közös vacsorákon. Ez egy izgalmas kerület, mert olyan, mintha egy kis önálló város lenne Budapesten belül. Tartsák is meg Budafok-Tétényt ilyennek, ilyen különlegesnek!

Mit üzenne a budafok-tétényieknek?

Mindig van lehetőség arra, hogy jobbá forduljon a sorsuk. Amikor bemennek a boltba, és azt látják, hogy minden kétszer annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, hogy az egészségügyben nem gyógyítják meg őket, hogy a gyereknek nincs tanára – ezeknek nem kell így maradnia. Mindenki tehet egy kis lépést, hogy ez a rendszer megváltozzon. Jöjjenek el szavazni, szavazzanak az ellenzék jelöltjére jövő júniusban a választáson!

Perlai Zoltán – Fotó: huszonketto.hu

Perlai Zoltánt, a Demokratikus Koalíció XXII. kerületi elnökét és polgármesterjelöltjét a közelgő időszakról kérdeztük.

Hogyan készülnek a jövő tavaszi önkormányzati választásokra?

Szeptemberben a tanév mellett kezdetét vette a politikai szezon is, amelynek a végén a tanulók mellett helyi közéletünk választott vezetői is bizonyítványt kapnak, hiszen június 9-én önkormányzati választás lesz kerületünkben is. A szezonnyitó része a mai – családi nappal kiegészített – utcafórum is Dobrev Klára részvételével. A kerületi ellenzéki pártok között ugyan még zajlanak az egyeztetések, de széleskörű összefogással fogunk kiállni a kerületi választók elé, kérve támogatásukat és bizalmukat.  A DK polgármesterjelöltjeként – közel 30 év önkormányzati tapasztalattal a hátam mögött – kész vagyok ezen összefogás élére állni, annak érdekében, hogy Budafok-Tétény a a tanév végén új vezetőket és egyben lehetőségeket kapjon arra, hogy végre valóban több legyen, mint egy kerület. Élhetőbb, biztonságosabb, zöldebb, de leginkább – a fejlődés érdekében – párbeszédre nyitottabb. Ezt a jövőképet az előttünk álló hónapokban számos rendezvényen keresztül szeretnénk bemutatni és vonzóvá tenni. Tettre kész csapat formálódik, higgyék el nekem, érdemesek lesznek a támogatásukra.

Ön nagy futballrajongó is. Mióta jár a Budafok mérkőzéseire?

Ha tehetem, minden vasárnap ott vagyok a mérkőzéseken a Promontor utcában, vagy éppen vidéken. Nekem ez családi kötelesség, hiszen a sportegyesület alapítói között ott volt nagyapám is, édesapám pedig több évtizeden keresztül volt elnökségi tagja a labdarúgó-szakosztálynak, jómagam pedig 2002 óta veszek részt a sporttelepet működtető Hungarovin közalapítvány munkájában. Az egész gyerekkorom, most pedig a képviselői munkám is a pálya környékéhez kötődik, így a mérkőzéseken való részvételem egyszerre munka és szórakozás.

Milyen eredményt jósol a kerületi csapatnak ebben a szezonban?

Az, hogy a Magyar Kupában bejutottunk a döntőbe az előző szezonban, egy óriási élmény és eredmény is volt, de nem lehet elvárni, hogy ez minden évben megismétlődjön. Játsszunk minél több meccset, jussunk minél tovább! A bajnokság egy nehezebb kérdés, mivel éppen átszervezik a bajnokságot, és négy kieső is lesz. Ha egy erős középcsapat tud lenni idén a Budafok, azt én egy kitűnő eredménynek tartanám.

Nézzék meg a rendezvényről készült fotógalériánkat!

Olvasta már?