Szigorítják az üzemanyagár-kedvezményt, de nem nagyon

by szorenyi6104

A 480 forintos ársapkát a magántulajdonú autókra, a mezőgazdasági gépekre és a taxikra tartjuk fent – jelentette be Gulyás Gergely az üzemanyagár kapcsán a rendkívüli tájékoztatón.

Magyarán az emberek számára marad a 480 forintos üzemanyagár. Azok lesznek bajban, akik sajátként használnak céges autót, magyarán a bt.-jük, kft.-jük nevén van. Ma reggel csaknem 740 Ft volt a dízelár.

Gulyás Gergely kormányszóvivő kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormányzati autók ezek után teljes árat fizetnek majd, elismerte, hogy a lízingelt autóknál az üzembetartót nézik majd.

Ma reggel egyébként Budapesten azt tapasztaltuk, hogy még a legkisebb benzinkutaknál is sorok alalkultak ki, de azért negyedórán belül üzemanyaghoz lehetett jutni.

Taxisok azért kivételek, mert akkor 60 százalékos áremelkedés lett volna a szolgáltatásuknál. Taxisblokádtól nem tartottak, nem ezért kaptak engedményt – mondta Gulyás Gergely.

Később a Portfolio már arról írt, hogy mintegy 800 ezer céges autót érinthet a rendelkezés, ők a forgalom egynegyedét adhatják. Az is valószínű, hogy a céges autókkal az átlagnál többet járnak.

A kormányszóvivőin mindenesetre szóba került, hogy idén már 2000 milliárd forintba kerül a rezsicsökkentés.

Olvasta már?