Heteken belül nyit a Zöldike bölcsőde

by ildikarakai

Összesen 72 budafok-tétényi gyereket tud az új önkormányzati intézmény befogadni – erősítette meg Karsay Ferenc polgármester.

Az egymilliárdos nagyságrendű beruházás kormánytámogatásból és kerületi önrészből valósult meg. A minden szempontból 21. századi létesítmény nemcsak hogy nagyon biztonságos, de energiatakarékos is: már-már passzív ház, vagyis a saját energiaszükségletét szinte maradéktalanul megtermeli. A Zöldike nevet is innét kapta.

Hővisszanyerős szellőzőberendezés, napelemek, padló- és falfűtés, mennyezetfűtés, zöld tető – sorolja a fenntarthatóság jegyében beépített újdonságokat Karsay Ferenc. A tervezésnél a majdani bölcsődei dolgozók véleményét is kikérték és figyelembe vették.

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete még a 2019. decemberi ülésén döntött arról, hogy egy 72 férőhelyes bölcsődeépülettel bővíti a férőhelyek számát a kerületben. 2021. január 4-én aláírták a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás győztesével, január 7-én pedig a munkaterület átadása is megtörtént, megindult a kivitelezés.

A Pénzügyminisztérium által kiírt bölcsődefejlesztési program pályázatán 300 millió forint összegű támogatást nyert el Budafok-Tétény, mely összeghez a képviselő-testület döntése alapján biztosított önrész adta a pénzügyi fedezetet.

Az izgalmas épületben van egyebek mellett száz adag ebéd elkészítésére alkalmas főzőkonyha, sószoba, mozgásfejlesztő helyiség, játszóudvar csoportonként. Az önkormányzat augusztus 20. körül tervezi a Zöldike bölcsőde átadását a nyitott bejárásra, melynek időpontját később közlik, várnak minden érdeklődőt a 22. kerületből – erősítette meg a polgármester.

Olvasta már?