Szívszorító levéllel búcsúztak kollégái a hősi halált halt rendőrtől

by Szandra

Az éjszaka folyamán meggyilkolt egy rendőrt a XI. kerületben egy férfi, Baumann Péter belehalt sérüléseibe. A rendőr kollégák gyertyagyújtással és szívszorító levélben búcsúztak tőle.

“Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat. Baumann Péter mindössze 29 éves volt. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan.

Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018 decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.

A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves.

Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság összes objektumában 13 órakor felsírnak a szirénák, így búcsúznak a budapesti rendőrök Petitől.”

A hősi halált halt rendőrről bajtársai és parancsnokai a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon ma 17.00 órakor emlékeztek meg.

Olvasta már?