Új borlovagokat avattak Budafokon!

by dombteto

A 33. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon megtörtént, amit oly sokan várnak ilyenkor. A Promontorium Borlovagrend új borlovagokat avatott.

A Borudvarban szombat délután zajlott a jeles esemény. A Promontorium tagjain kívül a rendezvényre az összes magyar borrendet meghívták. Ebből olyan sok van, hogy Garbóci Laci bácsi, a Promontorium Borlovagrend ceremóniamestere jó pár percen keresztül olvasta fel az említett szervezetek neveit.

A Promontorium Borlovagrend célja a mindennapi életben a szőlő és a bor jelentőségének megismertetése és elfogadtatása.

Szőlőáldással kezdődött az ünnepélyes avatás. Ajler Gáspár a Budafok Belváros Szent Lipót-plébánia részéről, Hokker Zsolt evangélikus lelkész és Szász Lajos budafoki református lelkész áldotta meg, nem csak a szőlőt és a borászokat, de megszokott módon az egész nézőközönséget is.

A borlovagrend három jelöltet állított a borlovagi címre: Szepesfalvy Annát, Gadácsi Katalint és Csukás Árpádot. Mindhármuknak egy-egy borral kapcsolatos feladatot kellett teljesítenie. Szepesfalvy Annának a történelmi promontori szőlőfajtákat kellett felsorolnia, Katalinnak bekötött szemmel kellett egy rosé, egy fehér- és egy vörösbort megkülönböztetni, Árpádnak pedig a borászatban használatos eszközöket kellett megneveznie.

Miután mindhárman sikeresen vették az eléjük állított akadályokat, következett az eskü. Az esküt követően pedig természetesen koccintással ünnepelték a nagy eseményt.

Bitai Gergely, a Promontorium Borlovagrend nagymestere pedig megragadva az alkalmat, átadta a Dr. Urbán András-díjat Tiszeker Katalinnak, a Promontorium Borlovagrend alkancellárjának.

Fotók, videó: huszonketto.hu

Olvasta már?