Egyként énekelték a kerületiek az LGT legnagyobb slágereit

by nora.farmosi

Az év egyik legjobb koncertjét láthattuk tegnap este a Zenevonattól. Ezt bizony nehéz lesz felülmúlni!

Az Astoriáról indultam a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szombat esti koncertjére, ami a fesztivál legnagyobb zenei attrakciója is volt egyben. A 47-es villamos már itt, a belvárosban tömve volt olyan emberekkel, akik szintén a rendezvényre tartottak, jó hangulatból nem volt hiány. Még egy kollégával is sikerült összefutni, akivel megörültünk egymásnak. Nem túlzás azt állítani, hogy tényleg Dél-Buda legnagyobb kulturális és gasztronómiai rendezvényére tartottunk, ami a Budapesti Borfesztivál kistestvére is lehetne. Annak minőségét is megüti, és az egész városból, sőt, vidékről is vonzza a látogatókat.

Mire odaértünk, a Piactér zsúfolásig tömve volt emberekkel, a Zenevonat szupergroup pedig már 1-2 számon túl volt. Felemelő érzés volt a Neked írom a dalt hallgatni a tömeggel, látni Solti Jánost és Karácsony Jánost a színpadon. A közönség szinte egy emberként énekelte a refrént a zenekarral. Az LGT-slágerek mellett olyan szerzemények is felcsendültek, amiket a legendás zenekar tagjai más előadóknak – Kovács Katinak, Katona Klárinak, Révész Sándornak – írtak.

Külön kiemelném Szirota Jennifert, aki a tehetségkutatók világából jött, és én már el is feledkeztem róla. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeményét, a Csak a szívemet dobom eléd-et úgy énekelte, hogy arra szerintem egész életemben emlékezni fogok. Kicsi lány, hatalmas hanggal – így köszöntötték a zenésztársai is a színpadon. Jó látni, hogy megtalálta a helyét a tévés daráló után. Profi és a szívét-lelkét beleadja az éneklésbe.

A hétvégén – és az elmondásokból ítélve az év többi napján is – jó volt budafok-tétényinek lenni, hiszen egy ilyen profi rendezvényt csak olyan kerületben lehet megrendezni, ahol van is rá igény, és ahol magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani. Jó borból, pezsgőből és mennyei ételekből sem volt hiány, a koncertek miatt pedig külön megérte a kisebb utazást bevállalni, még úgy is, hogy közben a város többi részén is fantasztikus programok voltak. Budafok-Tétény vitte a prímet. Találkozunk jövőre is!

A programok ma is folytatódnak, este maga a 100 Tagú Cigányzenekar húzza majd.

Szeptember 3., vasárnap
11:00 – Búgócsiga Zenede / Piactér
15:00 – Peller Károly és Szendi Szilvi operettműsora / Piactér
16:00 – Louisiana Double / Borudvar
16:30 – Király Martina Quartet / Piactér
18:00 – Chalga / Borudvar
19:30 – 100 tagú Cigányzenekar / Piactér
20:30 – Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák / Borudvar

Olvasta már?