Kihagyhatatlan! Nem fogyott ki a bombasztikus programokból a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál!

by dombteto

A Piactéren a Búgócsiga zenede szórakoztatta a gyerekeket, majd jön a Pravo zenekar fergeteges balkáni zenével, a csodás operetténekes-duó, Peller Károly és Szendi Szilvi, valamint a Részvételi Költségvetés nyertes projektjeinek a díjazására is sor kerül. Csak legyen idejük a fantasztikus programokra, a szervezők már kitettek magukért!

A Pravo zenekar egy bulgáriai fesztiválon, Forrás: Facebook

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál harmadik, zárónapján továbbra is több helyszínen várják az érdeklődőket koncertekkel, kiállításokkal, bemutatókkal, de a gyerekeknek külön játszótéri és ismeretterjesztő programokkal, sőt, fogászati felmérést is szerveztek!

Bevezetőnkben már felhívtuk a figyelmüket a Piactéri programokra. Mutatjuk a részleteket!

13:45 – Pravo zenekar fellépése – szerb, makedón, bolgár népzenét játszó együttes.

15:00 – Peller Károly és Szendi Szilvi operettműsora – őket ugye nem kell bemutatni!

16:30 – Király Martina Quartett fellépése. Király Martina a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakának énekszakán végzett. Repertoárján javarészt soul, blues és jazz ihletésű saját szerzeményei szerepelnek.

19:30 – A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje – az est fénypontja a világhírű együttes.

A Borudvarban

14:30-tól a Budafoki Edelweiss Kórust és a Südofen-Blaskapelle-t hallhatják.

16:00-tól Louisiana Double – Pintér Zsolt, a Country Gospel és az Apallache népzene jeles magyar képviselője és Apáti Ádám, az első hazai RastaboogieMan műsora. A zenészek teljesen új „minimálhangszeres“ köntösbe öltöztetve tárják elénk az amerikai délvidék népi muzsikáján nevelkedett nagy előadók dalait, és visznek vissza azokba az időkbe, amikor két hangszer jelenléte is biztos bulit jelentett. Szól majd boogie, gospel, blues és mindezeknek a veleje zongorából és gitárból, torokból, szívből – olvashattuk egyik korábbi koncertjük beharangozóját.

18:00-tól Chalga – 2003-ban alakult magyar zenekar, amely kelet-európai népzenei ihletettségű zenét játszik. A zenekar neve utalás a csalga bolgár zenei stílusra, amely szabadon bánik a népzenei elemekkel.

Chalga együttes, Forrás. Wikipédia

20:30-tól Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák lépnek színpadra. Őket is kiválóan ismeri a közönség, és nem maradhat el a buli a koncertjükön!

A Borligetben

14:30-tól adják át a díjakat a Részvételi Költségvetés nyertes projektjeinek, míg

16 órától DJ TOYOTA lounge DJ-szett a program.

A koncertek közben, előttük, vagy utánuk a Szieszta Ponton lehet kikapcsolódni:

Budapest XXII. kerület, Szent István tér – a Piactér mellett. 
Nyitva: szeptember 3-án is, 10.00–22.00 óráig! 

Kellemes ejtőzésre ad lehetőséget a városi nyüzsgésben a könnyed borok és beszélgetések helyszíne, baráti társaságok találkozási pontja, a Szent István tér és a Piactér között félúton. 

Itt ismerkedethetnek a borászatokkal és boraikkal is! Erről itt olvashatják beszámolónkat!

BORÁSZATOK 
BORgiorno, Birkás Bor és Pezsgőház, Katona Borház, KMASZC – Soós István Borászati Technikum, Mokos Pincészet, TaverNa Borászat, Vesztergom Pince, ViMaVin Pincészet, POHÁRPONT .

A Szent István téri játszótéren várja az aprókat és a nagyobbakat a Gyermekliget 10.00–18.00-ig!

TROPICARIUM, CAMPONA PONT 
A Tropicariummal közösen vár benneteket a Campona élménysátor, ahol szerencsekerékkel, arcfestéssel, kifestőkkel és egzotikus állatpreparátumokkal készülnek minden látogatónak. Nyerjetek családi belépőket a Campona élményhelyszíneire, és találkozzatok a Campona kabalafigurájával, Campival is. 

FACSIGA 
A játszótér mellett a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál örök kedvence – játszóház hagyományos fajátékokkal az egész családnak! 

TEKERGŐ TÉR 
A Tekergő tér egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és a játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak, és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni, forgatni, bökdösni, pöckölni, billenteni, fújni és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált. 

ÖKO-Játszóház 
Legyünk együtt a legÖKOsabbak! Környezettudatos gondolkodásra nevelő játékos foglalkozásokon keresztül ismerhetik meg a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálás rejtelmeit. Várjuk szeretettel az önkormányzat környezetvédelmi témájú játszósarkában a Hermann Ottó Intézet HungAIRy projektjének kiadványaival és az V. Környezetvédelmi Program készítésével kapcsolatos kérdőívvel. 

A Savoyai téren pedig 10.00-20:00-ig ott lesz az OTP gyermekfogászati busz!   
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában ingyenes fogászati szűrés és szaktanácsadás gyerekek részére. 

A Magyar Vándor-Rock Motoros Egyesület is várja a gyermekeket és szüleiket!

Tevékenységükkel, rendezvényeivel, támogató akcióival olyan ügyeket kíván felkarolni, amelyek sok esetben nem kapnak kellő figyelmet. Céljuk, hogy minden egyénben erősítsék a társadalmi felelősségvállalást. Eddigi munkájuk során támogatták már beteg gyerekek gyógykezelését, anyaotthonokat, periférián élő családokat, állatmenhelyeket, óvodákat. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál keretein belül, a XXII. kerületi szervezet, a Social Point Alapítvány működését segítenék. A rendezvényre kicsiknek és nagyoknak is készülnek programokkal, úgymint gyerektetoválás, színező, fotókollázs készítése és a kihagyhatatlan „motorlovaglás”. 

Finom falatokra is lehet számítani, melynek vásárlásával a Social Point Alapítvány munkáját segítik. 

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzenek meg az úgynevezett TÁRSESEMÉNYEKRŐL sem!

A Magdolna Udvarban:

Herendi Péter fotóművész egyéni kiállítása az időszaki kiállítóteremben,

– a HÍD című csoportos kiállítás a Művészeti Galéria nagytermében.

14:00-től tárlatvezetés a Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállításában.

14.00–18.00-ig tárlatvezetés a Barlanglakás Emlékmúzeumban, cím: 1222 Budapest, Veréb utca 4. 

Az MNM Campona Victrix régészeti park a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb kiállítóhelye, a Campona Victrix kiállítóhely is csatlakozik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválhoz. A szeptember első hétvégéjét átölelő fesztiválnapokon hagyományőrzők által életre keltett borünneppel, régészeti és gasztronómiai múzeumi előadásokkal, exkluzív tárlatvezetéssel, kézműves- és múzeumpedagógiai foglalkozással, ókori butikélménnyel is készül a látogatóknak a nagytétényi tagintézmény. 
11:00-13:00 Campona-Butik: próbáld fel, készíts egy fotót, válj rómaivá! A viseleteket a látogatók magukra ölthetik, megismerve azok történetét és szabályait.  

13:00 Exkluzív tárlatvezetés Mráv Zsolt kurátorral, a kiállítóhely szakmai vezetőjével. 

16:00 Mráv Zsolt régész: Bacchus Villányban

A nagyharsányi luxusvilla lakomaterme és a villányi borvidék római kori gyökerei – szakmai előadás

10:00-18:00 Múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozás.  
Készítsd el saját légiós felszerelésed, viselj te is római sisakot!  
Mesél a kert – Campona növényei és fűszerei. 
A játszótér is egész nap várja a család kisebb tagjait! 

KULTIKUM Rendezőház 

1222 Bp., Sörház utca 3. 
Nyitva: 8:00-21:00 óráig, illetve előzetes bejelentkezés esetén ettől eltérő napszakban is. 

Programok:  

Szüreti szelekció - virtuális kiállítás 
Válogatás a Magyar Elektrográfiai Társaság / MET Archívumából, a szekszárdi II. Nemzetközi Digitális Triennálé Szüret című kategóriájának képanyagából. 

 Kiállító művészek: 
ALMÁSSY Krisztián | BIRÓ Ildikó | BÜKI Zsuzsanna | CSÍZY László | DÁVID Vera | ENYEDI Zsuzsanna | FINTA Edit | FÜLEKY Adrienn |GOLUB Olena / UK m.v. | HAász Ágnes | HAVAS Anikó / DE | HERENDI Péter | HERNÁDI Paula | JUHÁSZ Attila | JUHÁSZ Dorina | KÁROLY-ZÖLD Gyöngyi / RO | KIPP Eva / NL | LÁNG Eszter | LEHOTKA László| LONOVICS László | MOLNÁR István Iscsu | | NAGY Bernadett | NAVRATIL Zsuzsa | PETCA Ovidiu / RO m.v. | REPÁSZKI Béla | RÉTI Ágnes | SÓS Evelin | | SZÉCHY Beáta | SZÖLLŐSSY Enikő | | VASS Tibor | WHANDAL Syporca | ZSUBORI Ervin m.v. 

Videók: 
BROUSSAUD Gilles / FR m. v GERGELY Nóra  

Másik kiállítás:  
Kinetikus fényobjektek és látásszugerátor modulok Németh Gábor alkotásai közül. 

Borkostoló: 
Hangavári Pincészet termékeiből. 

Sörház utcai óvóhely

10:00-19:00

A Sörház utca 5. szám alatti pincejáratokat a hidegháború alatt atombiztos óvóhellyé alakították ki. Vezetés mellett megtekinthető az 1500 négyzetméteres óvóhely, a máig fennmaradt gépészeti tereivel és tartózkodóival, továbbá a még mindig fellelhető borászati emlékek is, hiszen korábban Krämer Fülöp Európa- szerte elismert borász lerakataként üzemelt. Minden alkalommal más és más programokkal várja az idelátogatókat, ezért akár érdemes is visszatérni a helyszínre. Részletek: Sörház utcai óvóhely – Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál (budafokiborfesztival.hu)

Olvasta már?