A Törley Pezsgőmanufaktúrát se hagyják ki a hétvégén!

by talastunde

A Törley pezsgők kedvelői remek programot választottak a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2. napján, amennyiben meglátogatták az Anna utcai Törley Pezsgőmanufaktúrát. Hosszú, 10-15 méteres sorban állás sem riasztotta el a pezsgő szerelmeseit, hogy közelről megtekintsék Törley József egykori birodalmát.

 Hatalmas volt az érdeklődés, sokan kóstolgatták a finom pezsgőket a manufaktúra udvarán, ahol szülők és gyerekek leheveredtek a fűbe, és úgy élvezték a fesztiválhangulatot.

Sokan kihasználták a lehetőséget, és ingyen nézték meg a Törley Múzeumot, amely a másfél évszázados Törley pezsgők történetét tárja fel rendkívül színvonalas módon. Korabeli reklikviák, feljegyzések segítségével tekinthetünk be a magyar pezsgőzési kultúra születésébe, fejlődésébe.  

A látogatók a múzeumi sétát követően betekintést nyerhettek a pezsgőkészítés rejtelmeibe is. Az érlelőpincébe szakértő vezető kíséretében, fél óránként induló, 50 fős csoportban lehetett bejutni.

Akik nem a Borudvar esti jazzprogramját választották, azoknak a Törley Manufaktúrában a jó hangulatról a Kókóla partizenekar gondoskodott.

Olvasta már?