Új lomtalanítási módszert próbálhatnak ki Budafokon

by gaalt994

„Hátha mi leszünk az az első fecske, ami egy korszerűbb, élhetőbb lomtalanítási gyakorlatot tud meghonosítani a fővárosban” – mondta Karsay Ferenc polgármester.

Házhoz jövő lomtalanítási eljárást próbálhat ki Budafok-Tétény a kerület 6-os számú választókörzetében. A kezdeményezés Krieger Krisztina képviselőtől származik, aki korábban több cikluson át volt a körzet képviselője. Krieger elmondása szerint a közelmúltban sok környékbeli lakos jelezte aggályait a jelenlegi, FKF által lebonyolított lomtalanítás kapcsán.

„Ismerve néhány település gyakorlatát, felmerült, hogy be lehetne vezetni a helybe érkező lomtalanítást. A programnak az lenne a célja, hogy megelőzzük a köztereken a hulladékhalmok kialakulását” – ismertette a kezdeményezést Krieger Krisztina a polgármesteri fogadóórán.

„Részben a lakók is fegyelmezetlenek, hiszen előre megkapják, hogy mikor tehetik ki a lomokat, mégis hamarabb helyezik ki” – mondta a képviselő, aki szerint ennél jóval nagyobb gond az úgynevezett lomtalanításturizmus, amely során körzeten kívül lakók kisteherautóval hordják át a lomokat a lerakó helyre.

„Mikor képviselő asszony hozzám fordult, az első kérdésem az volt, hogy miért pont a 6-os körzet. Logikus választ kaptam: azért, mert itt minden kerületünkre jellemző tipusú lakóegység megtalálható” – fogalmazott Karsay Ferenc annak kapcsán, hogy hogyan esett a választás a tesztterületre.

„A szemétkezelés megszervezése fővárosi monopólium, de megkezdjük a tárgyalásokat az FKF-fel, és ha kell, megpróbálunk kerületi forrást biztosítani erre a célra. Hátha mi leszünk az az első fecske, ami egy korszerűbb, élhetőbb lomtalanítási gyakorlatot tud meghonosítani a fővárosban” – fogalmazott a polgármester.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?