Új önkormányzati pályázat – alakítsa ön is Budafok-Tétény arculatát!

by gaalt994

Régi tűzfalak várják a művészi képességekkel megáldott jelentkezőket.

Budafok-Tétény önkormányzata folyamatos figyelmet fordít arra, hogy a kerület rendszeres felújítások és fejlesztések mellett megőrizze egyedülálló kulturális arculatát is. Ennek legújabb lépéseként most pályázatot hirdettek hét budafoki tűzfal díszítésére. Az öt helyszín Budafok mára már csak nyomokban megmaradt történelmi magjában található.

A pályázóknak figyelembe kell venniük a település történelmi adottságait, a Dunával és idilli környezetével való kapcsolatát, a jelenleg működő nagy és átmenő forgalmú közösségi úthasználatot, valamint az utóbbi években kialakított parkok, pihenőhelyek vizuális kapcsolatát a kijelölt felületekkel. Pályázni az öt helyszínre egyben és külön-külön is lehet.

 Pályázatot az alábbi helyszínekre lehet benyújtani:

– 1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 22. – átjáró

– 1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 93. – déli homlokzata

– 1221 Budapest, Magdolna u. 28. – déli tűzfala

– 1221 Budapest, Városház téri és Duna utcai MÁV aluljárók – a műszaki dokumentációban szereplő felületek

– 1225 Budapest, Mária Terézia u. 60. – 2 északi homlokzati tűzfal.

A pályaműveket a képviselő-testület által felkért szakértők bírálják el, a győztes pályamunkákat az önkormányzat bruttó 350.000 Ft díjazásban részesíti.

A pályázat beérkezésének határideje: 2021. február 15.

A pályázati kiírás és annak mellékletei elérhetők a https://www.budafokteteny.hu/ugyintezes/palyazatok oldalon.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás: Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. (tel:+36/1-207 0492, e-mail: varosfejlesztokft@bp22.hu)

A pályázati kiírást érdemes tényleg elolvasni, a három oldalas dokumentum ugyanis részletezi az egyes falfelületek tulajdonosainak igényeit is.

Olvasta már?