Íme a Tétény-rét Családi Park látványtervei

by gaalt994

A Részvételi Költségvetés győztes pályázataként valósul meg a Tétény-rét Családi Park ötlete, amely a Nagytétényi Sváb Emlékhely körüli területen, a már meglévő fák árnyékában épül tematikus játszótérrel, csúszdaparkkal, szabadtéri kondiparkkal, elkerített kutyafuttatóval, pingpongasztalokkal és szánkózási lehetőséggel – olvasható az önkormányzat honlapján.

Az önkormányzat, ahogy a Részvételi Költségvetés minden győztes pályázata esetében, most is a projekt ötletgazdáival egyeztetve készíttette el a koncepcióterveket. Ez alapján a körbekerített terület két irányból, a Romhányi József utca felől, illetve a vasútállomás felől lesz megközelíthető autóval, gyalogosan vagy biciklivel.

A tervek szerint készül egy közösségi pont esőbeállóval, pingpongasztallal, pihenőpadokkal és ivókúttal. A gyermekeket KRESZ-pályaként felfestett út vezeti majd el a játszótérig, amely mentén csúszó drótkötélpálya és terepdombra helyezett csúszdák kapnak helyet. A játszótér egy kisebb és egy nagyobb részre lesz osztva, ahol különböző korosztályok igényeinek megfelelő játékokat telepítenek.

A tematikus, rétre emlékeztető, virágmintás nagy játszótérre terveznek egy nagy központi kombinált játékot csúszdával, hintával, mászófallal. Emellett lesz majd egy kétszemélyes hinta, kör alakú trambulin, körforgó játék, bújócső és csúszda.

A nagy játszótérhez részben kapcsolódva, de külön egységként kapott helyet a kis játszótér. A 6 év alatti gyermekekre gondolva csúszdás kis tornyot, kreatív virágkuckót vagy köteles egyensúlyozót, mérleg- és fészekhintát, babaházat és kisvonatot terveztek. A napvitorlákkal fedett, homokozóval ellátott terület közvetlen kapcsolatban van az árnyas pihenőkerttel, ahol az egészen pici gyermekekkel lehet kellemesen letelepedni.

Az idősebbek számára petanque pálya és 2 darab sakkasztal van tervben, a tinikre gondolva pedig a játszótértől távolabb eső részre pingpongasztalt, és egy asztalokkal ellátott piknikpadot álmodtak meg a tervezők. A sportolásra szabadtéri fitneszeszközöket, homokos strandröplabdapályát terveznek. Ezek mellett két kisméretű focikapu beépítésével a gyepes focipályának alkalmas szabad területet biztosítanak, amihez a terepdomb lelátóként csatlakozna. Ez a dombocska télen remek szánkódomb is lehet.

A kutyások örömére a vasútállomás felőli bejáratánál kutyafuttató épül majd, ahol 3 agility eszközt és egy kutyáknak is használható ivókutat helyeznek el. A kiemelt képen látható látványterv egyelőre még valóban csak terv, tehát a rajta szereplő eszközök telepítése egyelőre még nem biztos.  Ezek véglegesítése a kivitelezési fázis része lesz.

(Képek: budafokteteny.hu)

Olvasta már?