Újabb akciót hirdet az önkormányzat a Tétényi-fennsík megtisztításáért

by gaalt994

Ezúttal is várják az önkénteseket, a diákok a részvétellel “két legyet üthetnek egy csapásra”.

Budafok-Tétény önkormányzata negyedik alkalommal fog össze a kerületi lakosokkal a Tétényi-fennsík megtisztításának érdekében. Honlapjukon meg is hirdették a következő alkalmat, amelyre március 4-én, szombaton kerül sor.

A ,,Tétényi-fennsík területrehabilitáció” névre keresztelt ötletet még a Részvételi Költségvetés 2020/2021-es fordulójában választották a kerületiek a győztes pályázatok közé. A projekt keretében több szemétszedési akció is történt már a területen, illetve kamerákat is telepítettek az illegális szemétlerakások megelőzésére.

Az ötletet így “benevezték” a Részvételi Költségvetés következő fordulójára, ahol szintén bekerült a győztesek közé. Egy szemétszedési akció már ebben az etapban is történt, most pedig újabb alkalom következik. Az önkormányzat a korábban megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is biztosítja az eszközöket a lelkes önkénteseknek.

Diákok számára plusz motivációt jelenthet, hogy az akcióban való részvételért KÖSZI pontokat kaphatnak, így az önkénteskedés beszámítható az iskolák felé vagy szakmai gyakorlatként.

A gyülekező március 4-én, szombaton reggel 9 órakor lesz a Bartók Béla 218. szám előtt. Rossz időjárás esetén az akciót egy héttel később, március 11. szombatra halasztják el.

Olvasta már?