Újabb hőségriadó, Budafok-Tétény is készül a rekkenő hőségre

by gaalt994

Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlása alapján kiadta a harmadfokú hőségriasztást a szerdától szombatig tartó időszakra. Ilyet akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 fokot.

Az egészségügyi hatóság arra kéri az embereket, hogy fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, valamint 11 és 15 óra között lehetőség szerint óvakodjanak a napon tartózkodástól. A szabadban sportolni csak a reggeli és az esti órákban ajánlott. A szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.

Nagyon fontos, hogy semmiképpen, még rövid időre se hagyjunk gyereket vagy háziállatot autóban: a zárt térben pár perc alatt 60 Celsius-fokra emelkedhet a hőmérséklet, ami hőgutát, súlyos esetben halált is okozhat. Az idén nyári híradásokban sajnálatosan sok ilyen esetről hallhattunk.

A hőségriadóra Budafok-Tétény is készül: az önkormányzat párakapukat helyez ki a Magdolna Udvar előtt, Budatétényben a rózsakerti SPAR áruház előtt, illetve a Nagytétényi út 240. szám alatt, a Reál boltnál, a Piactéren pedig páraszőnyeget üzemeltetnek.

Olvasta már?