Címlap CivilszféraBudafoki Dohnányi Zenekar Újra budafoki szólamok töltik meg a Müpát

Újra budafoki szólamok töltik meg a Müpát

by gaalt994

Egy egyedi légi táncelőadást zenésítenek meg Hollerung Gábor karmester és zenekara segítségével.

„Hihetetlen háttér. Olyan, mintha egy tündérek lakta tó víz alatti világa elevenedne meg. Hullámzik a felület, váltakoznak a színek. A színpadon egy gyönyörű lány fekszik, majd becammog egy irreálisan nagy jegesmedve, és tánccá válik a látvány.” – írta az Index a Recirquel újcirkusz-társulat Solus Amor című előadásáról, amelyben a Budafoki Dohnányi Zenekar is közreműködik.

A produkció egy monumentális légi táncelőadás, amelyben az újcirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc egyesül. Ez a társulat hetedik alkotása, ezen belül is egy trilógia befejező része; a Non solus és a My Land című előadásokat követi.

Vági Bence, a Recirquel művészeti vezetőjének koncepciója szerint „a színpadi tér és a szereplők természeti esszenciaként ölelik körül a közönséget, hogy egy ősi imához hasonlóan lehetővé tegyék a néző számára a teljes elmélyülést”. Az előadás zenéjét Szirtes Edina Mókus komponálta, akinek szerzeményeit a Budafoki Dohnányi Zenekarral vették fel.

A darab a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Recirquellel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg, bemutatója október 15-én lesz.

Olvasta már?